Een reactie plaatsen

Dit najaar: Compass Box No Name

Compass Box No Name front label

Vorige week dook al het label van de Compass Box Phenomenology op (lees hier meer) en deze week is het de beurt aan de No Name. Een inktzwarte Compass Box release en hun ‘peatiest whisky’ ooit. De whisky moet voor zichzelf spreken en dus is de naam heel toepasselijk, No Name. Een whisky gemaakt van zwaar geturfde whisky van een distilleerderij gelegen aan Pier Road, Islay, oftewel Ardbeg Distillery.

Het recept bestaat uit een aantal bourbon barrels van deze zwaar geturfde whisky aangevuld met een klein beetje malt whisky van een distilleerderij uit de Noordelijke Highlands (Clynelish), malt van een distilleerderij in Port Askaig (Caol Ila) en een finishing touch van malt whisky gefinished in Frans eiken.

Een limited release van 15.000 flessen die we dit najaar kunnen verwachten en die, gezien de oplage, waarschijnlijk een zeer betaalbare gaat zijn. Gebotteld op 48,9% en de proefnotities luiden als volgt:

“It is massive in terms of intensity and complexity of flavour, a whisky brimming with multifaceted peatiness, yet tempered with hints of fruit character and an underlying sweetness.”

Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Compass Box whisky’s zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl.

UPDATE 2/11/17: De No Name is gearriveerd en kun je hier op Dramtime.nl bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: