Een reactie plaatsen

70 jaar Douglas Laing: XOP Platinum Ardbeg 25yo, Old Particular Double Pack 35yo Caol Ila & Cambus en Provenance Coastal Collection

Douglas Laing bestaat in 2018 70 jaar en dat wordt groots gevierd. De aftrap werd eind vorig jaar al gegeven met de introductie van de Big Peat 25yo Gold Edition waarvan we dit jaar en in 2019 nog een 26 en 27 jaar oude verwachten. Dit jaar wordt afgetrapt met de XOP Platinum serie, 4 Xtra Old Particular single cask bottelingen, een of meerder Double Packs (2x50cl) met oude Old Particular bottelingen en de Provenance Coastal Collection. Onderstaand meer info en de eerste afbeeldingen. Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Douglas Laing bottelingen zijn ook hier terug te vinden op Dramtime.nl!

XOP Platinum Ardbeg pack shot.jpg

Xtra Old Particular Platinum Series

In de Xtra Old Particular serie komt dit jaar een speciale Platinum range van 4 bottelingen te beginnen met een 25 jaar oude single cask Ardbeg. Gedistilleerd in oktober 1992 en gerijpt in een hogshead die gebotteld is februari 2018 een goed is voor 251 flessen gebotteld op vatsterkte van 50,6%.

Old Particulard Double Pack

In de Old Particular serie verschijnt in ieder geval één (maar vermoedelijk meerdere) double pack releases. De eerste is een combinatie van een 35 jaar oude single cask Caol Ila single malt en een 35 jaar oude single cask Cambus single grain. Samen 70 jaar aan whisky geschiedenis! Beide zijn 50cl bottelingen en komen in een combi giftpack (foto’s volgen zsm). Ze zijn een limited release van 284 sets.

Provenance Coastal Collection Bunna shot.jpg

Provenance Coastal Collection

Met de Provenance serie brengt Douglas Laing al jaren (sinds 2004) jonge en betaalbare single malts op de markt. The Coastal Collection is een gelimiteerde serie van vier single cask releases die gedurende 2018 op de markt zullen komen. Ze zijn een hommage aan de eilanden van Schotland en worden mede gebotteld ter ere van 70 jaar Douglas Laing. De eerste botteling is een 10 jaar oude Bunnahabhain die gerijpt heeft in een refill hogshead. Een release van slechts 383 flessen die we in de loop van april verwachten. Een maritieme malt met zout, rook en een kruidig karakter.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: