Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Strathearn Single Malt Batch 001

Strathearn Distillery? Het zal de meeste whisky drinkers wellicht niet direct bekend klinken maar deze Highlands distilleerderij is toch al weer sinds 2013 in bedrijf. Als je de afgelopen jaren Schotland hebt bezocht en in een pub een gin tonic hebt besteld dan heb je ongetwijfeld de Strathearn Heather gin op de kaart zien staan en nu is er ook single malt! In 2019 kocht de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing de Strathearn distilleerdij in plaats van zelf een te bouwen in Glasgow. Uiteraard gebruikt Douglas Laing de new make spirit om te ruilen bij andere distilleerderijen en brokers om zo ‘verse voorraad’ te garanderen om onafhankelijk te kunnen bottelen maar er volgt uiteraard ook single malt uit eigen ketels.

De eerste release is de Strathearn Single Malt Batch 001 is een tenminste 3 jaar oude release die gerijpt heeft in Europees eiken (kleine virgin oak vaten) en first fill Oloroso sherry butts. Deze batch is eind vorig jaar gebotteld op 46,6% als small batch release en eerste distillery botteling. In de loop van augustus verwachten we wat voorraad in huis te hebben en je kunt nu al een fles reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Hieronder alvast de eerste proefnotities.

Neus: noga, gestoofd fruit, meubelpoets en aardeachtige tonen met karamel en winegums

Smaak: puur met rood fruit, bruin brood, eiken, gember en fijne sherry invloeden

Afdronk: middellang met tonen van meubelpoets, pruimen, gebrande rozijnen, gember, koffie en cacao

UPDATE 19/8/20: De Strathearn Single Malt Batch 001 is nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: