Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: GlenAllachie Wine Cask Finish Series

Sinds Billy Walker de GlenAllachie distilleerderij in 2017 is er een hoop veranderd en geëxperimenteerd. Vorig jaar verschenen er al verschillende finishes op onder meer Koval Rye vaten en een rijping op Chinquapin oak. In 2021 gaan ze daar mee verder en de eerste serie die we kunnen verwachten zijn de Wine Cask Finish Series. De eerste batch van 3 bottelingen verwachten we in de tweede helft van mei en je leest er hieronder alles over. Reserveren kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl.

Wijnvaten dus! Niet altijd even makkelijk om mee te werken en als je ze tegen komt zijn het vaak dessertwijn vaten. In dit geval ook rood (Rioja en Grattamacco) en van premium wijnvaten uit Italië, Frankrijk en Spanje. Alle GlenAllachies in deze serie hebben eerst gerijpt in bourbon barrels gevolgd door een finish van bijna 2 jaar in de verschillende wijn vaten. De eerste batch is als volgt:

GlenAllachie 11yo Grattamacco Cask Finish

Deze GlenAllachie heeft gerijpt in medium getoaste ‘Super Tuscan’ barriques van Frans eiken van het wijnhuis Grattamacco in de Toscane (Bolgheri regio). Een mooie robijnrode malt met tonen van toffee, steenfruit en sinaasappelschil.

GlenAllachie 12yo Sauternes Cask Finish

Deze GlenAllachie heeft gerijpt in medium getoaste Sauternes barriques van Frans eiken. Deze dessertwijn zorgt voor de kenmerkende zoete smaak aan deze GlenAllachie die verder tonen heeft van steenfruit.

GlenAllachie 13yo Rioja Cask Finish

Deze GlenAllachie heeft gerijpt op Rioja barriques van medium getoast Spaans eiken. Deze zorgen voor fijne fruit tonen, noten en honing.

UPDATE 18/5/21: De GlenAllachie Wine Cask Finish Series is binnen en nu heel beperkt op voorraad. Meer info bestellen alhier op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: