Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: The Gauldrons Sherry Cask Finish

The Gauldrons is een Campbeltown blended malt gebotteld door Douglas Laing gebotteld in hun Remarkable Regional Malts serie samen met Big Peat, Timorous Beastie, Scallywag, Rock Island en The Epicurean. The Gauldrons is vermoedelijk de minst bekende van het stel omdat er nog maar heel weinig bottelingen, en in hele klein oplages, zijn uitgebracht. Er was nog geen limited edition maar daar komt nu verandering in met The Gauldrons Sherry Cask Finish.

The Gauldrons is geïnspireerd op de donkere en zanderige baaien aan de westkust van Campbeltown. Letterlijk vertaald betekend het ‘baai van stormen’. Hier werd Koning Robert the Bruce verslagen door zijn vijanden terwijl een spin in serene rust maar met grote complexiteit zijn web bouwde. Deze oude legende komt terug in de verpakking van The Gauldrons met de spin op de koker en het label. Deze limited edition Sherry Cask Finish heeft na een eerste rijping in ex-bourbon vaten nog een paar maanden gerijpt in ex-sherry vaten alvorens te zijn gebotteld op 46,2% met een oplage van 2125 flessen.

In week 20 verwachten we als Douglas Laing Emporium Store in zeer beperkte mate wat voorraad en een fles reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Hieronder de proefnotities van deze limited edition en klik hier voor alle bij ons beschikbare The Gauldrons bottelingen op Dramtime.

Official tasting notes:

Nose: Remarkably sweet… toffee apples, marshmallows, caramelised sugar and candyfloss

Palate: Crème brûlée, evolving to ginger, nutmeg and red apple with lingering smoked barley

Finish: Sharp –tangy orange sweets, stewed red fruits with black pepper covered strawberries

UPDATE 18/5/22: The Gauldrons Sherry Cask Finish is nu beperkt op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: