Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Tamdhu Distinction II

Eerder dit jaar introduceerde Tamdhu de Quercus Alba Distinction. De eerste release in de Distinction serie en een Tamdhu met een rijping op Amerikaans eiken. Net voor de kerst verwachten we de tweede release. Ook deze whisky heeft de unieke en kenmerkende eigenschappen van de Tamdhu spirit die volledig is gerijpt in Amerikaans eiken (de Quercus Alba) waar Oloroso sherry op heeft gelegen. De duigen van de vaten worden aan de lucht gedroogd in de mediterrane zon voordat ze door ervaren kuipers in elkaar worden gezet en geroosterd. Ten slotte worden de vaten gevuld met de Oloroso sherry om het hout te doordrenken van de specifieke smaak en geur. Hierna vervolgden de vaten hun reis naar de Tamdhu distilleerderij. Na verloop van tijd combineert de levendige jonge whisky, of spirit van de distilleerderij met het sherryvat van Amerikaans eiken om rijke fruitige smaken en een prachtige natuurlijke amberkleur te leveren.

Hieronder alvast de proefnotities van deze tweede Distinction release die gebotteld is op 48%. Die verwachten we in week 50 en reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle bij ons beschikbare Tamdhu releases kijk hier op Dramtime.

Neus: Moutig en romig met vanille, kaneel, honing, appelcrumble, kersen, citrus en delicate munt.

Smaak: Mondvullend met een weelderige rijke smaak, dik en fruitig met zacht eiken, pruimen, kruisbessen, chocolade en limoen.

Afdronk: Lang met de sherrytonen die blijven hangen in een fruitige afdronk met dadels en cake overgoten met stroop.

UPDATE 13/12/22: de Quercus Alba Distinction No. 2 is nu op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: