- Rookmarinade voor 1 zijde (1/2) zalm met vel
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram grof zeezout
- 1 bos dille
- 30 gram gekneusde zwarte peperkorrels
- 25 cl Talisker 10 y.o.
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten en doe deze in een ondiepe schaal. Wrijf de zalm goed in met de mix en leg hem met de vleeskant naar beneden. Zet er een klein beetje druk op en dek af met folie. Voor het roken de zalm 24 uur in de koeling zetten. Dep met keukenpapier de zalm goed droog en volg voor de rookoven de gebruiksaanwijzingen. Kleine rookovens zijn voor een klein bedrag verkrijgbaar bij de sportviswinkel. Snijd de zalm na bereiding met een scherp mes van de huid en verdeel deze in blokjes van +/- 3 cm. Druppel met een pipetje voorzichtig een druppel Talisker op elk blokje en laat daarna nog even staan (circa 5 minuten).
Talisker 10 y.o.