Een reactie plaatsen

Exclusieve nieuwelingen – The Balvenie Tun 1401 Batch 5 & Glenfiddich The Age of Discovery

Ziet u door de bomen het bos nog? Er zijn de afgelopen weken weer zoveel nieuwe whisky releases geweest, en er staan er nog veel meer op stapel. Wat te denken van de Octomore 5.1 en The Peat Project, en dan kijken we nog niet verder dan de augustus maand. In september zijn er dan al weer de Classic Malts Selection Distillers Editions en Special Releases. Maar dat is allemaal toekomst, wat nu vers van de distilleerderij komt is de The Balvenie Tun 1401 Batch 5 en de nieuwe Glenfiddich Age of Discovery.

2 zeer gelimiteerde whisky’s voor de liefhebber.

The Balvenie Tun 1401 Batch 5

50,1%

De populaire Tun 1401 serie krijgt zijn vervolg met Batch 5, we hebben er een tijdje op moeten wachten omdat de focus van The Balvenie een poos lang meer op Amerika heeft gelegen maar ze zijn ons gelukkig niet vergeten. Batch 5 is gelimiteerd verkrijgbaar in een uitgave van 2862 flessen wereldwijd waarvan er slechts 158 beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

Batch 5 heeft geen leeftijdsaanduiding maar is ongeveer 38 jaar oud. In de marrying tun, met een inhoud van 3.000 liter worden meerdere geselecteerde vaten gehuwd om een mooie ronde smaak te creeeren.  4 Sherry butts uit 1970, 1971, 1972 en 1975. En 5 vaten van Amerikaans eikenhout uit 1966, 1972, 1973, 1974 en 1991.

Kleur:

Neus: cacao poeder, gedroogde gember, een beetje muffig gevolgd door houtachtige kruiden en donkere honing. Zoeter vanille tonen, kokosnoot, bloedsinaasappel en gedroogde abrikoos. Een paar druppels water brengen de rijke sherry tonen naar boven die gevolgd worden door de vanille, chocolade en citrus.

Smaak: Manuka honing, pure chocolade, zwarte kersen en stevige sherry tonen gevolgd door de zoetheid van vanille, lichte citrus tonen en meer houtachtige kruiden.

Afdronk:  lang met tonen van caco, wax en honing

Bekijk een kort filmpje over de geschiedenis van Tun 1401:

Glenfiddich The Age of Discovery

40%, 19yo

Een nieuwe exclusieve Glenfiddich in de The Age of Discovery serie die in een beperkte oplage van 158 stuks in Nederland verkrijgbaar zal zijn. Dit is de eerste Glenfiddich die in ex Madeira vaten gerijpt heeft. Deze Age of Discovery Madeira Cask viert de pioniersgeest van de Portugese ontdekkingsreizigers  zoals Vasco Da Gama in de 15e eeuw. Zij ontdekten op hun reizen de eilanden Porto Santo en Madeira. Voor die tijd strategische ontdekkingen waardoor schepen makkelijker bevoorraad konden worden met voedsel en water. Alleen op deze manier kon de reis naar India relatief makkelijk worden volbracht.

Deze gedachte past bij Glenfiddich want ook oprichter William Grant trok vroeger de wijde wereld in, om zijn distilleerderij en whisky in de wereld bekend te maken.

De whisky is speciaal verpakt in een display doos die versierd is met creatieve illustraties die de reizen van de Portugese ontdekkingsreizigers in kaart brengen. De zwarte glazen fles is versierd met een rood cartouche kompas.

Kleur: licht amber

Neus: aardse tonen van zoete rijpe vijgen ,sinaasappel marmelade gevolgd door heldere tonen van verse kruisbessen en rijpe druiven.

Smaak: rijk en kruidig met tonen van kaneel en gemalen zwarte peper, gevolgd door tonen van noten, gekarameliseerd fruit, gekonfijte gember, rozijnen en hints van gedroogd eikenhout, aangenaam en zijdezacht.

Afdronk:  lang, droog en aangenaam met warmte die overgaat in een aanhoudende zoete marmelade finish.

Deze whisky’s zijn te bestellen op http://www.dramtime.nl. De Balvenie Tun 1401 Batch 5 vindt u hier en de Glenfiddich Age of Discovery vindt u hier.

Over Tom-Roderick Muthert

22 years old, originally from the Netherlands, currently living in Hangzhou (China), marketeer at Goomaai (www.goomaai.com), interested in internet B2B traders, culture in business, marketing, branding, whisky, wine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: