1 reactie

The Arran Devil’s Punch Bowl

Op 12 juni j.l. schreven we in dit blog artikel al dat de Isle of Arran distilleerderij druk doende was met een nieuwe The Arran serie waarvan de Devil’s Punch Bowl de eerste release zou worden. Toen was er al wel wat informatie bekend maar helaas nog geen proefnotities, en die hebben we nu wel.

De Devil’s Punch Bowl dankt zijn naam aan een monument op het eiland Arran en is een vatting van 24 vaten, bijna allemaal sherryvaten. De oudste dateren van 1996 terwijl de jongste een ‘peated’ uit 2006 is. Daarmee is het de eerste combinatie van ‘peated’ en ‘un-peated’ Arran vaten in de historie van de distilleerderij. De Devil’s Punch Bowl is gebotteld op 57,3% cask strength, non-chill filtered en met natuurlijke kleur.

Zoals al eerder aangegeven is hij zeer gelimiteerd verkrijgbaar in een oplage van 6600 flessen wereldwij. Zo’n 10% daarvan zal beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

Deze nieuwe The Arran serie is de opvolger van de Icon’s of Arran serie waarvan de laatste uitgave, The Arran Eagle, dit voorjaar verscheen. Over het vervolg van deze serie is helaas nog niets bekend maar verwacht wordt dat er net als bij de ‘Icons’ 4 releases zullen plaatsvinden.

De proefnotities:

Neus: fris en levendig met veel tonen van gedroogde vruchten, vanille en kruidige hout aroma’s. Ook lichte tonen van turf, butterscotch en sinaasappel schil

Smaak: warme en rijke zoetheid van de sherry met pruimen en abrikozen gevolgd door tonen van nootmuskaat, rietsuiker, peper en eikenhout. Later subtiele tabak en groene thee aroma’s

Afdronk: zacht en zoet met kruidige tonen en een licht rokerige einde

Bestellen kan op onze online whisky winkel http://www.dramtime.nl. De link naar de The Arran Devil’s Punch Bowl vindt u hier (uitverkocht).

Bestellen kan nu al door te mailen naar aeilke@fransmuthert.nl Wees er snel bij want op is op!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “The Arran Devil’s Punch Bowl

  1. […] 14/07/2012: De Devil’s Punch Bowl is gearriveerd, lees er alles (inclusief proefnotities) op dit blog artikel Deel dit:E-mailPrint Pin ItVind ik leuk:LikeBe the first to like this. Tags: Combination of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: