Een reactie plaatsen

Buffalo Trace – Kentucky Bourbon

Een van de ouderen in de Amerikaanse whisky (Bourbon) geschiedenis waarbij de buffel centraal staat voor het pad die het plaveide voor de Amerikaanse pioniers. Op de plek waar de buffels de Kentucky River overstaken ligt tegenwoordig de distilleerderij waar al meer dan 200 jaar deze Bourbon gemaakt wordt. Natuurlijk met enkele jaren onderbreking vanwege de ‘drooglegging’ in Amerika maar nog steeds komt hier een mooie Bourbon vandaan. Gedurende de geschiedenis werd deze distilleerderij , die nog steeds in familie handen is, maar liefst zeven keer door Whisky Magazine uitverkozen als “Distillery of the Year”.

Enkele legendarische master distillers als E.H. Taylor Jr., George T. Stagg en Albert B. Blanton werden veelvuldig bekroond voor het distilleren van deze mooie Bourbon. Vanaf heden bij ons verkrijgbaar, hieronder de proefnotities.

 

Kleur: donker goud

Neus: veel vanille, zoetige tonen van mais, rogge en lichte tonen van citrusfruit

Smaak: zoetige tonen van mais en rogge gevolgd door lichte boterachtige vetheid en drogende eikentonen maar ook leer, een beetje pittigheid en onverwachte tonen van rook die je niet vaak in een bourbon tegen komt

Afdronk: lang, zoet maar vooral krachtig

 

Sinds kort bij ons verkrijgbaar! Bestellen kan ook via de mail, aeilke@fransmuthert.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: