1 reactie

The Arran Millennium Casks

The Arran Millennium CasksThe Arran Millennium Casks, een Island single malt die 13 jaar geleden gedistilleerd is ter ere van de millennium viering. Bij Arran had men een vooruitziende blik en dus werden rond de millennium wisseling op 31 december 1999 en 1 januari 2000 de ketels gevuld met een distillaat dat nu verkrijgbaar is.

Nu, 13 jaar later, zijn deze vaten gebotteld. De Millennium Casks is een vatting van 25 ex-Bourbon en 10 ex-sherry vaten en is niet koud gefilterd (non chill filtered) en zonder toevoeging van kleurstoffen gebotteld op vatsterkte van 53,5%. Verpakt in een fles met de afbeelding van Janus, de Romeinse god van het begin en het einde. Deze god is tevens naamgever van de maand januari en staat ook nog eens voor verandering, iets wat men bij de millennium wisseling zeker had verwacht, en is daarom met twee gezichten afgebeeld.

Neus: erg levendig en fris met veel citrus en een vleugje kruiden

Smaak: in het begin vooral fruitig met opnieuw citrus tonen maar ook aroma’s van gebakken appels, peren, vanille, kruidigheid en delicate hout tonen. Met toevoeging van wat water wordt de whisky romiger

Afdronk: schoon en fris met een vleugje kruiden, tonen van mandarijn, grapefruit en een toets van getoast eikenhout

We verwachten de Millennium Casks in de tweede week van november. Bestellen kan nu al op DramTime.nl voor een speciale actieprijs!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Eén reactie op “The Arran Millennium Casks

  1. […] komen. Passeerden in de afgelopen weken al de aankondigingen voor onder meer nieuwe Kilchomans, de Arran Millennium Casks en de Diageo Distillers Editions en Special Releases. Nu komen daar ook twee nieuwe Glen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: