Een reactie plaatsen

De Glen Garioch Virgin Oak en de Vintage 1999 en de Auchentoshan Virgin Oak

We hebben het al eens vaker gezegd. Aan het einde van het jaar wordt het opeens druk met allerlei whisky releases die nog uit komen. Passeerden in de afgelopen weken al de aankondigingen voor onder meer nieuwe Kilchomans, de Arran Millennium Casks en de Diageo Distillers Editions en Special Releases. Nu komen daar ook twee nieuwe Glen Garioch’s en een nieuwe Auchentoshan bij. Allen zeer gelemiteerde releases waarvan er maar een klein aantal flessen in Nederland beschikbaar zal zijn. Hieronder meer informatie!

Glen Garioch Virgin Oak

Glen Garioch Virgin OakDe Glen Garioch Virgin Oaks is de eerste malt in het Glen Garioch assortiment die gerijpt heeft op gebrande (charred) vaten van Amerikaans eiken zonder dat er daarvoor een ander distillaat op heeft gerijpt. Een Highland single malt met een stevig karakter dat zich uitstekend leent voor rijping op intensief gebrande vaten. Extra vanille en eikenhout tonen zijn uit het hout vrijgekomen waardoor een unieke en krachtige whisky ontstaat.  In beperkte oplage gebotteld (150 flessen voor de Nederlandse markt) niet koud gefilterd (non chill filtered) op bijna ‘cask strength’ van 48%.

Neus: een explosie van chocolade, sinaasappel en specerijen

Smaak: de karakteristieke boterigheid van Glen Garioch met tonen van stroop, chocolade cake, eiken, vanille en gember marmelade

Afdronk: lang en warm met tonen van mout suiker en specerijen

kopen

Glen Garioch Vintage 1999

Glen Garioch Vintage 1999Een Vintage uit 1999 met een 14 jarige rijping op Oloroso sherry vaten. Het resultaat is een stevige en zoetige whisky met veel aroma’s van specerijen, de kracht van Glen Garioch met de elegantie van sherry. De lange rijping wordt ook mooi gedragen door het hogere alcohol percentage en de ‘non chill filtering’.  Deze Highland single malt is op vatsterkte van 56,3% gebotteld in een zeer beperkte oplage waarbij er slechts 48 flessen beschikbaar zijn voor de Nederlandse markt.

Neus: een explosie van chocolade, sinaasappel en specerijen

Smaak: stevig met intense sherry tonen, toffee, chocolade en esdoorn siroop met prikkelende warme tonen van nootmuskaat, gember en sinaasappel marmelade

Afdronk: lang en diep met rozijn, toffee en zoethout

kopen

Auchentoshan Virgin Oak (€81,95)

Auchentoshan Virgin OakDe eerste Auchentoshan die gerijpt heeft op gebrande (charred) vaten waar daarvoor geen ander distillaat op gerijpt heeft. Sinds het millennium heeft een beperkte hoeveelheid Auchentoshan’s, drievoudig gedistilleerd en niet koud gefilterd (non chill filtered), gerijpt op ‘Virgin’ vaten van Amerikaans eiken. Een small batch release waarmee aangetoond wordt dat niet allen rijpingen op ex-bourbon of sherry vaten voor uitzonderlijke kwaliteit zorgen. Tijd en geduld hebben bij Auchentoshan een mooie Lowland single malt met een diep oranje kleur en aroma’s van lagen kruidigheid en zoetheid ontwikkeld.

Neus:  kaneel en nootmuskaat aroma’s met tonen van vanille en gesuikerde sinaasappel

Smaak: fluweelzacht met tonen van specerijen, appel,zachte chocolade, specerijen en karamel

Afdronk: verwarmend met kruidige sinaasappel en bruine suiker aroma’s

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: