Een reactie plaatsen

Perlstein korenwijnen en jenever!

Nieuw in het assortiment zijn twee korenwijnen en een oude jenever van Perlstein. Een merk dat al wat langer bestaat maar waar al tijden een laagje stof op lag. Kort geleden werd een nieuwe bijzondere korenwijn aan het assortiment toegevoegd, namelijk eentje met een finish op Oloroso sherry vaten. Tegelijkertijd werden ook direct de Oude Genever en de Walmolen Korenwijn onder handen genomen waardoor we u nu een mooi trio kunnen presenteren.

Perlstein Oloroso Korenwijn

Perlstein Korenwijn OlorosoDeze Perlstein Oloroso Korenwijn heeft een intens sherry aroma waarbij in de smaak karamelachtige, zoete aroma’s duidelijk terug komen. Dit komt door het specifieke Oloroso sherry fust waar de korenwijn 5 maanden op gelagerd is. Hierbij profiteert de korenwijn optimaal van de smaken die het fust overdraagt door zijn eerdere inhoud.

Neus: moutig, kruidig en complex met een vleugje zoetheid

Smaak: karamelachtige en zoete aroma’s met duidelijke sherry tonen

Afdronk: krachtig en zoet met vanille tonen

Perlstein Walmolen Korenwijn

Walmolen KorenwijnWalmolen Korenwijn is gestookt uit diverse granen (gerst, rogge en maïs) en is gelagerd op eikenhouten fusten, om een zachtere, meer uitgesproken smaak te krijgen. De Perlstein Korenwijn Walmolen dankt zijn naam aan de Walmolen in Doetinchem. Dit is een prachtige molen uit 1851 op de voormalige wal aan de IJsselkade in Doetinchem.

Neus: moutig en kruidig met ene vleugje zoetheid

Smaak: tonen van mout en kruidenmelange gevolgd door aroma’s van jeneverbessen, fruit, bloesem en lichte eiken tonen. Licht gezoet met een vleugje koriander

Afdronk: krachtig en kruidig

Perlstein Oude Genever

Perlstein Oude GeneverDeze 100% graanjenever van Perlstein is een blend van neutrale graanalcohol en dubbelgestookte moutwijn, gestookt over jeneverbessen. Door een lange lagertijd ontstaat dit zachte geurige distillaat met de kleur van een lichtgele borrel.

Neus: moutig en zoetig met een beetje hout

Smaak: een zoetige borrel met tonen van suiker, karamel en zoethout. De aroma’s van jeneverbes en mout komen sterk nar voren gezamenlijk met lichte tonen van koriander, selderij, citrus fruit, zoethout, laurier drop en een toets van vanille

Afdronk: moutig en vol

Een van deze drie mooie bottelingen kopen? Dat kan hier via DramTime.nl. Om de rest van ons rijke assortiment aan jenevers, korenwijnen en moutwijnen te bekijken klikt u hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: