Een reactie plaatsen

Terugblik op een geslaagde najaarsproeverij!

Afgelopen zondag, 17 november, organiseerden we in samenwerking met XS2Wine en Slagerij Klein uit Stadskanaal onze najaarsproeverij in de winkel, die daarvoor was omgetoverd tot een waar proef lokaal. Het betrof een vrije proeverij dat wil zeggen dat de verschillende wijnen waren opgesteld op statafels en de bezoekers zelf konden kiezen wat en wanneer ze wilden proeven. Ons personeel, bijgestaan door Xandra Stellinga en partner van XS2Win, was beschikbaar voor (wijn-spijs) advies.

De rondgang begon met twee Magna’s van Callia om vervolgens via Italië (o.a. Sartori), Frankrijk (o.a. Georges duBoeuf) en Australië (Bellingham) uit te komen bij twee dessert wijnen en een spekkoek likeurtje die dienden als afsluiter.

Er werd veelvuldig geproefd, veel geschreven en er werden vele wijnspijs combinaties met het oog op de feestdagen gemaakt. Achter de toonbank stonden Cor en Jolanda Klein van slagerij Klein met een mooi assortiment aan worsten, hammen, hapjes en paté die de gasten konden proeven en waarmee direct een combinatie met een wijn gemaakt kon worden. Uiteraard was ook hier veel wijnspijs advies, ditmaal in de vorm van recepturen, te verkrijgen.

Hoogtepunt voor onze gasten waren de Chateauneuf-du-pape van Jean-Luc Colombo en de Corte Bra van Sartori. En met deze twee wijnen werd de proefmiddag dan ook vaak afgesloten. Wij kijken terug op een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: