Een reactie plaatsen

Nieuwe Carn Mor “Celebration of the Cask” bottelingen!

Twee nieuwe toevoegingen aan het assortiment en wel in de vorm van twee nieuwe “Celebration of the Cask bottelingen” van Carn Mor.  Carn Mor is onderdeel van de Scottish Liqueur Centre die is opgericht in 1982 op het eiland van Mull in het westen van Schotland. Het is de ontwikkelaar van Columbia Cream wat lange tijd het belangrijkste product van het bedrijf was.

Sinds enkele jaren is het de bottelaar van Carn Mor, een serie van onafhankelijke single malt bottelingen. Bij Carn Mor zijn momenteel drie series, de Strictly Limited, de Vintage en de Celebration of the Cask. De whisky’s zijn zowel blends als single malts.

De Celebration of the Cask serie bevat oudere single malt cask strength bottelingen, vaak van distilleerderijen die nog maar zelden single malt whisky bottelen of zelfs al gesloten zijn. De nieuwe toevoegingen zijn een 23 jaar oude Bladnoch uit 1990 en een 22 jaar oude Braes of the Glenlivet (tegenwoordig Braeval) uit 1989.

Carn Mor “Celebration of the Cask” Bladnoch 1990 23yo (57%)

Carn Mor Celebration of the Cask Bladnoch 1990 23yoEen Bladnoch botteling in de Carn Mor Celebration of the Cask serie. Een 23 jaar oude botteling die gedistilleerd is op 29-01-1990 en gerijpt heeft op Bourbon Hogshead vaten. Een single barrel (vat #30008) uitvoering die op vatsterkte van 57% op 04-02-2013 gebotteld is in een oplage van 137 flessen. Uiteraard niet koud gefilterd en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: Erg geurig en kruidachtig met tonen van koriander, wijnstokken en citroengras

Smaak: romig met tonen van verse meloen, kruiden, gember en een vleugje grapefruit

Afdronk: slepend met tonen van citrus en een klein beetje vanille

Carn Mor “Celebration of the Cask” Braes of the Glenlivet 1989 22yo (60,2%)

Carn Mor Celebration of the Cask Braes of the Glenlivet 1989 22yoEen Braes of the Glenlivet botteling in de Carn Mor Celebration of the Cask serie. Een 22 jaar oude botteling uit de Braes of the Glenlivet (tegenwoordig Braeval) distilleerderij. Gedistilleerd op 19-05-1989 en gerijpt op Hogshead vat #1501. Gebotteld door The Scottish Liqueur Centre in Bankfoot op 17-10-2011 in een oplage van 267 flessen met een alcohol percentage van 60,2%. Uiteraard niet koud gefilterd en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: terughoudende aroma’s van vanille en bourbon

Smaak: kruidige vanille tonen die goed in balans zijn met eikenhout

Afdronk: lang en aangenaam

De twee bottelingen vindt u hier op Dramtime.nl, net als een 40 jaar oude Tamdhu botteling uit 1968 en een 2o jaar oude Macduff uit 1991!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: