Een reactie plaatsen

Berry’s Own Selection Rums

Berry Brothers & Rudd, ook wel bekend als Berry’s, is voornamelijk bekend als het oudste wijnbedrijf van het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is het de eigenaar van onder meer Glenrothes whisky en bottelt het onafhankelijk en onder het Berry’s label nog eens een groot aantal aan whisky’s. Onder het Berry’s Own Selection label bottelt het echter ook een fantastische serie rums. Deze rums hebben wij kortgeleden in huis gehaald. Nog niet de hele serie is gearriveerd maar hieronder alvast een klein overzicht.

Berry’s Own Selection Grenada Rum 7yo 2003 (46%)

Berry's Own Finest Grenada Rum 7yo 2003De Berry’s Own Selection Grenada Rum 7 years old 2003 is een elegante en lichte rum uit Grenada, 80 zeemijlen ten noorden van het Zuid-Amerikaanse continent. Hier waren vroeger twee gelicenseerde distilleerderijen maar tegenwoordig is het een broeinest van blenders die rum van zeer hoge kwaliteit maken. Grenada ken je wellicht ook van The Grenada Sugar Factory die de populairste drank van het eiland maakt, Clarke’s Court Pure White Rum. Deze rum is gedistilleerd in 2003 en gebotteld in 2010 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: subtiele tonen van vanille custard, bruine suiker en gedroogde banaan met wat zoet geel fruit en bloemige aroma’s

Smaak: rijk en delicaat met een medium droog profiel, licht en subtiel met tonen van vanille custard, karamel crème, gedroogde banaan en kaneel

Afdronk: zacht en warm met tonen van gedroogd fruit, kaneel en karamel

kopen

Berry’s Own Selection Fijan Rum 9yo 2001 (46%)

Berry's Own Rum Fijan 9yo 2001De Berry’s Own Selection Fijan Rum 9 years old 2001 is een romige en fruitige rum uit Fiji, het zuiden van het Caribische gebied. Deze rum is gedistilleerd in 2001 en gebotteld in 2010 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: rond en gebalanceerd met veel tropisch fruit en witte perzik met een vleugje Acacia honing

Smaak: romig en rijp met tonen van pruimen, kersen, veel guave, cederhout en kruiden

Afdronk: lang en puur met veel eiken aroma’s

kopen

Berry’s Own Selection Guadeloupe Rum 12yo 1998 (46%)

Berry's Own rum Guadeloupe 15yo 1998De Berry’s Own Selection Guadeloupe Rum 12 years old 1998 is een licht kruidige, fruitige en zoete rum met tonen van kaneel, koffie en toffee. Afkomstig van Guadeloupe, een Frans eiland ten oosten van Puerto Rico. Deze rum is gedistilleerd in 1998 en gebotteld in 2010 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: toffee en tropisch fruit

Smaak: droog met uitgesproken fruit tonen en onderliggende koffie aroma’s

Afdronk: vol, rond, kruidig en behoorlijk lang

kopen

Berry’s Own Selection Haitian Rum 9yo 2004 (46%)

Berry's Own Selection Haïti Rum 9yo 2004De Berry’s Own Selection Haitian Rum 9 years old 2004 is een typische Caribische rum van Haïti. Gedistilleerd in 2004 en gebotteld in 2013 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: veel eiken aroma’s en kruiden, donkere toffee en teerachtige rokerigheid

Smaak: veel fruit met droge teer aroma’s en kruiden

Afdronk: lang en drogend

kopen

Berry’s Own Selection Penny Blue XO Rum Batch 1 (44,1%)

Berry's Own Rum Penny Blue XO Batch 1De Berry’s Own Selection Penny Blue XO Rum Batch 1 komt van de Medine distilleerderij op Mauritius. Deze Single Estate Mauritian Rum komt van de oudste distilleerderij van het eiland en heeft gerijpt in zowel whisky als cognac vaten. Een small batch vatted rum waarvoor Berry Bros & Rudd’s manager Doug McIvor en Medine’s master distiller Jean Francois Koenig handmatig 22 vaten geselecteerd hebben om geblend te worden. Deze batch is is gebotteld in 2013 op 44,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Het logo op het etiket is een kopie van de Mauritian Penny Blue postzegel, één van ’s werelds zeldzaamste postzegels.

Neus:  veel tropisch fruit, vanille, citrus en bruine suiker

Smaak: rond en zacht met veel tropisch fruit, eiken, vanille en karamel

Afdronk: lang en warm

kopen 

Berry’s Own Selection Penny Blue XO Rum Batch 2 (42,3%)

Berry's Own Rum Penny Blue XO Batch 2De Berry’s Own Selection Penny Blue XO Rum Batch 2 komt van de Medine distilleerderij op Mauritius. Deze Single Estate Mauritian Rum komt van de oudste distilleerderij van het eiland en heeft gerijpt in whisky, bourbon en cognac vaten. Een small batch vatted rum waarvoor Berry Bros & Rudd’s manager Doug McIvor en Medine’s master distiller Jean Francois Koenig handmatig 22 vaten geselecteerd hebben om geblend te worden. De oudste van deze vaten is 11 jaar oud en de jongste 5 jaar oud. Ook is er 10% van Batch 1 aan deze blend toegevoegd om de smaak continuïteit te waarborgen. Batch 2 is gebotteld in 2014 op 43,2%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde oplage van 3000 flessen

Neus: tropisch fruit met tonen van eucalyptus, sinaasappel marmelade en rijke oosterse kruiden

Smaak: rond en gebalanceerd met zachte en romige eiken aroma’s, sinaasappel schil en karamel crème

Afdronk: lang, zoet en gebalanceerd

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: