Een reactie plaatsen

Rock Oyster – Amazing Islands Vatted Malt!

Rock OysterBig Peat, Timorous Beastie, Scallywag. Nietszeggende namen voor de leek, alleszeggende namen voor de doorgewinterde whisky liefhebber. Hoe positief of negatief je als whisky liefhebber ook denkt over het concept van blends en vatted malts…… Over deze zijn de meningen vaak allemaal hetzelfde, namelijk ‘zeer goed’. Ooit begon de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing met Big Peat, een Islay vatted malt met onder meer ook Port Ellen er in. Batch 1 was tegen alle verwachtingen in binnen no time uitverkocht. Inmiddels kennen we Big Peat al heel wat jaren en zijn er ook de welbekende en zeer geliefde Christmas Editions. In 2014 kwamen broertje/zusje, zo u wilt, Scallywag (Speyside vatted malt) en Timorous Beastie (Highlands vatted malt) er bij en nu, begin 2015, is het tijd voor Rock Oyster.

Rock Oyster is een maritieme blend van Islands whisky’s. Een vatted malt gemaakt van whisky’s van Jura, Arran, Orkney en Islay. Een logische nieuweling in het Douglas Laing assortiment en een hommage aan de zee. Een small batch release van de fijnste maritieme malts. In dit geval is de prijs van het openen van de oester geen parel maar een smaakvolle, delicate en rijke whisky met de aroma’s van de zee, gebotteld op 46,8%. Volgens Douglas Laing’s Managing Director Fred Laing showt de Rock Oyster het typische Islands whisky aroma van zachte turfrook, vanille, honing en zout.

Wij hadden deze whisky vanmiddag in het glas en waren zeer onder de indruk. Rock Oyster maakt waar wat het beloofd. De geur en smaak doen niet alleen denken aan de zee en oesters maar zeker ook aan zeer hoogwaardige whisky met veel zout, wat rook, zeewier en een zeebriesje. Onderstaand de proefnotities van Fred Laing. We hadden graag onze eigen hier willen schrijven maar we kunnen niet anders dan het volledig eens zijn met die van Fred. Niks op aan te merken, top whisky!

Neus: zoute oceanen, verse citrus tonen en subtiele turfrook

Smaak: subtiele met zachte turf aroma’s met rook, honing, vochtige as, zoethout en later ook peper

Afdronk: lang met alle smaak aroma’s

Rock Oyster is hier te koop.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: