Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kilchoman 100% Islay 5th Edition & Kilchoman Sanaig

Kilchoman 100 Islay 5th EditionEr komen weer twee mooie Kilchoman releases aan in Mei. Allereerst de Kilchoman 100% Islay 5th Edition en daarnaast ook de bijzonder Sanaig. De 100% Islay biedt een Kilchoman met iets minder turf, enkel gerijpt in bourbon vaten en gebotteld op de hogere vatsterkte van 50%. Dit jaar weer een stukje ouder, maar of dat nou ook echt een jaar is of slechts een paar maanden weten we nog niet (waarschijnlijk het laatste). En ook de proefnotities volgen nog.

Sanaig

Kilchoman SanaigDaarnaast heeft Kilchoman een speciale release voor Frankrijk op de markt gebracht, de Sanaig, die in beperkte oplage ook bij ons beschikbaar zal zijn. Een Frans alternatief voor de Machir Bay die niet zoet (lees: gesherried) genoeg is. De Sanaig bestaat voor 50% uit bourbon en voor 50% uit sherry vaten. Gebotteld zonder leeftijdsaanduiding op 46%. De naam is een verwijzing naar een watertje in de buurt van de distilleerderij.

Neus: fruit compote met tonen van karamel en vanille

Smaak: turfachtig met een vleugje toffee en grapefruit

Afdronk: gebalanceerde turf tonen met fruit

Beide whisky’s zijn vanaf half mei te koop en kunnen al gereserveerd worden via info@dramtime.nl. Let wel, de Sanaig is op dit moment alleen te koop bij La Maison du Whisky en komt in een beperkte oplage. Deze whisky zal bij ons fors goedkoper zijn dan in Frankrijk.

Alle overige bij ons beschikbare Kilchomans vindt je hier.

UPDATE 20/5/2015: De 100% Islay 5th Edition en de Sanaig zijn gearriveerd!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: