Een reactie plaatsen

Scallywag Cask Strength

Scallywag CSBig Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster, de Regional Malts van Douglas Laing. Blended malt whisky’s uit de Schotland’s vier voornaamste whisky regio’s en niet alleen goed drinkbaar maar er ook leuk uitziend. Enig probleem, ze zijn allemaal gebotteld rond de 46%. Nu is er van Big Peat sinds 2011 ook de Christmas Edition die wel op vatsterkte komt maar een glaasje Scallywag of Rock Oyster op 50% lijkt ons ook wel lekker.

Enfin, de gebeden zijn gehoord, of men dacht er in Glasgow net zo over, want na de introductie van Scallywag in 2013 is er nu de Scallywag Cask Strength. Zelfde principe, enkel Speyside malts als ingrediënt, alleen nu gebotteld op vatsterkte van 53,6%. Waar we persoonlijk Scallywag de minste van de vier Regional Malts vinden (hij is niet slecht maar de rest spreekt ons simpelweg meer aan) wordt dat met de Cask Strength een heel ander verhaal. Een fijne Speysider met een rijk kruidig karakter.

In eerste instantie een limited edition van 6000 flessen maar wie weet wat er nog meer komt. En vooral ook wat er qua cask strength nog van Timorous Beastie en Rock Oyster komt?! We kijken er reikhalzend naar uit want deze Scallywag belooft veel goeds. Onderstaand de korte eerste tasting notes voor de liefhebber.

Neus: vol kruidig karakter met vanilletonen

Smaak: donkere chocolade, meer vanille en zoet gestoofd fruit met kruiden

Afdronk: boost van sinaasappel, zoete cacao en rijk fruit

Deze Scallywag Cask Strength kopen? Klik dan hier. Op zoek naar de andere Regional Malts en fantastische Douglas Laing bottelingen? Klik dan hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: