Een reactie plaatsen

Four Roses Small Batch LE 2015

Four Roses 2015 Small Batch Le

Elk voorjaar is het raak met de Four Roses Small Batch release, elk najaar met de Single Barrel release. Gelimiteerde en batch/cask strength versies van de ‘normale’ small batch en single barrel en zeer geliefd onder de bourbon fans. Dit jaar is er echter geen Single Barrel releases meer. Door de toenemende vraag en de slinkende (oude) voorraad heeft Four Roses besloten de Single Barrel releases enkel op de markt te brengen voor speciale gelegenheden. Er is ook goed nieuws, er is namelijk wel een vervanger. Dit najaar (oktober) komt er voor het eerst in een jaar een tweede Small Batch Limited Edition op de markt en wel de 2015 versie. In het begin van elk jaar (februari/maart) is er altijd de Small Batch release gebotteld in het jaar ervoor.

En deze Small Batch botteling is extra bijzonder want het is de ‘afscheidsbotteling’ van Master Distiller Jim Rutledge die de distilleerderij na 49 jaar heeft verlaten in augustus. Vanaf deze maand neemt Brent Elliot zijn taken over. Deze Small Batch die het einde inluid van een een indrukwekkende loopbaan van Rutledge bestaat uit een 16 jaar oud OBSK recept, een 15 jaar oud OESK recept, een 14 jaar oud OESK recept en een 11 jaar OBSV recept. Four Roses is de enige bourbon distilleerderij met twee verschillende mashbills en vijf verschillende gist soorten waardoor in totaal 10 verschillende recepten gedistilleerd kunnen worden. Deze worden na de rijping vervolgens weer gematcht om een unieke bourbon te creëren. Meer over deze recepten lees je ook hier.

Op de proefnotities is het nog even wachten maar volgens Jim Rutledge is het een bijzondere combinatie, zeer rijp en eentje voor een waardig afscheid. Deze boteling is overgens gebotteld op 108.5 proof oftewel 54,25% met een oplage van ongeveer 12.600 flessen. Beschikbaar vanaf de tweede helft van oktober. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl.

Op zoek naar meer bourbons en Amerikaanse whiskey’s? Die vindt je hier op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: