Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kilchoman Madeira Cask Matured

Kilchoman Madeira Cask MaturedGisteren was het dan eindelijk zover, de Kilchoman 10th Anniversary Tour deed Musselkanaal aan. Een fantastische avond met dito whisky’s waarbij de nieuwe Madeira Cask Matured een van de uitblinkers was. In feite de opvolger van de Port Cask Matured uit 2014 en de voorganger van, aldus de heren Wills, een rum cask matured en sauterness cask matured die in de komende jaren nog op de markt komen.

De Madeira Cask Matured is gedistilleerd in 2011 en gebotteld in 2015. Iets meer dan 4 jaar oud en in combinatie met de Madeira vaten zorgt dat voor een opmerkelijke whisky. De Madeira heeft z’n effect gehad maar door de jonge leeftijd blijft het toch fris terwijl de rijke Madeira en peat tonen wel naar voren komen. Gebotteld op 50%, uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een limited release van zo’n 6100 flessen die we in de derde week van oktober verwachten. Reserveren van een fles kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Hieronder alvast de proefnotities.

Kleur: mahonie

Neus: stevig met limoen en citrus

Smaak: zoet met wat nootachtige tonen, Madeira en chocolade

Afdronk: rijk met turfrook en zachte fruit tonen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: