3 reacties

Binnenkort verwacht: The GlenDronach Peated

The GlenDronach Peated label

De geruchten (bevestigd) gingen al een paar maanden de ronde. Er zou een geturfde GlenDronach op de markt komen. De eerste kritici ten faveure van de sherry bottelingen hebben zich al lang en breed gemeld maar hij komt er echt, The GlenDronach Peated. Brand Ambassador Stewart Buchanan liet er al wat over los tijdens zijn tasting bij ons begin september maar veel wou ook hij er nog niet over kwijt. Inmiddels zijn de labels voor de Amerikaanse markt uitgelekt en weten we in een klap een stuk meer.

De GlenDronach Peated, zo zie Stewart al, is een small batch release (wij gokken 2 a 3000 flessen) die maar eens in de vijf jaar gebotteld kan worden. Gerijpt in bourbon vaten en vervolgens overgestoken in Oloroso en Pedro Ximenez sherry vaten voor een finish (naar verluid een relatief korte). Zonder leeftijdsaanduiding gebotteld op 46%, uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een GlenDronach die past in de lijn van experiment met onder meer Sauterness en Marsala vaten en die, als die net zo goed is of in de buurt komt van de peated whisky’s van Benriach, nog wel eens hoge ogen kan gaan gooien. Onderstaand alvast de proefnotities. Reserveren van een fles kan via info@dramtime.nl maar let op, de voorraad zal waarschijnlijk zeer beperkt zijn!

Neus: rijpe kruisbessen met kaneel suiker, citrus, lichte rook, getoast eiken, gerst en vanille toffee

Smaak: eiken kruiden en florale heidehoning, gerst suikers, warme witte peper, subtiele turf tonen, diepte, droogheid en een aroma’s van een kampvuur

Afdronk: een uniek huwelijk van fruit en gerst, typisch Highlands, met turfrook

UPDATE 30/11/2015: De GlenDronach Peated is nu hier verkrijgbaar.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

3 reacties op “Binnenkort verwacht: The GlenDronach Peated

  1. gaan jullie hem ook verkopen? En zo ja kan ik hem reserveren?

    m.v.g Peter van Vliet

  2. […] GlenDronach Peated werd officieel aangekondigd. Wij schreven er ruim een maand geleden al over (zie hier). Daarnaast is er in lijn der verwachting ook een nieuwe Cask Strength botteling in aantocht, Batch […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: