8 reacties

Ardbeg Dark Cove

Ardbeg Dark Cove Label Front

Zo af en toe duiken er labels van nieuwe whisky’s op, altijd voor de Amerikaanse markt (want 750ml) en altijd met dank aan de Amerikaans autoriteiten. Colasonline heet het, het systeem waarmee de Amerikaanse overheid labels online zet die het goedgekeurd heeft. Vaak een bron geruchten en nieuwe releases, zo ook nu. Sinds gisteravond is er een nieuw label ontdekt die vandag de blogs en Facebook pagina’s wel vol krijgt. Een nieuwe Ardbeg, de Dark Cove.

Afgaand op het label een donkere Ardbeg oftewel grotendeels gerijpt in sherry vaten (ofwel ‘Dark Sherry Casks’ zoals Ardbeg dat dan zelf noemt). Zelfs de donkerste Ardbeg ooit zo laat het zich aanzien, en dat beloofd wat want niet vaak waren er zwaar gesherriede Ardbeg bottelingen op de markt. Gebotteld op 46,5% en daar houdt het qua informatie (met uitzondering van onderstaande proefnotities ook wel weer op).

De geruchtenmachine draait op volle toeren. Onder meer vandaag al gehoord: nieuwe Ardbeg Day release, concurrent voor de Highland Park Dark Origins, vervanger van de Uigeadail, en de meest aannemelijke; simpelweg een nieuwe Ardbeg release die wellicht zelfs aan de core range wordt toegevoegd. De Ardbeg Day releases zijn van een hoger ABV. Concurreren met de HP Dark Origins, wie wil dat nu niet? En de vervanger van de Uigeadail, laten we toch vooral hopen van niet!

Bij Ardbeg was uiteraard niemand bereikbaar voor commentaar. Importeurs die we wel te spreken kregen wisten nog van niets of mochten simpelweg niets zeggen. Anyway, to be continued!

“Its colour is that of copper stills in moonlight. Its nose – dark chocolate, rich treacle toffee and distant bonfires – betrays a secret: a clandestine meeting of Ardbeg matured in ex-Bourbon casks and a heart matured in dark sherry casks. Hints of pepper spice and zesty lime lure you in. Smouldering charcoal and wood polish flit across the palate, with raisins, dates and ginger emerging from the shadows of tarry creosote. Echoes of cured smoked ham and squid ink noodles signal the arrival of a long spicy aftertaste.”

“Take this whisky and hide it well; For it is Ardbeg’s darkest spirit ever.”

UPDATE 1/10/2015: Uit betrouwbare bronnen in Schotland hebben we inmiddels vernomen dat de Dark Cove de Ardbeg Day release van 2016 wordt. Uiteraard dan niet op 46,5% maar op een hoger alcoholpercentage.

UPDATE 1/6/2016: Na aanleiding van Ardbeg Night & Day 2016 hebben we enkele mooie en unieke Ardbeg items te koop waaronder bijzondere whisky plinten. Je vindt ze hier.

Ardbeg Dark Cove Label Back

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

8 reacties op “Ardbeg Dark Cove

  1. Hallo, Bij deze wil ik wel zo`n fles bestellen.

    Mvg Peter Meijer,

  2. Is al bekend wat deze whisky mag gaan kosten?

  3. Heb je nog een fles van ardbeg dark knight cove te koop voor mij ? Mvg ronnie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: