Een reactie plaatsen

Compass Box This Is Not a Luxury Whisky & Flaming Heart 15th Anniversary Release

Independent bottler/blender Compass Box bestaat dit jaar 15 jaar en dat zullen we weten ook! Eerder dit jaar was er al (de eerste) 15th anniversary release Hedonism Quindecimus, een prachtige vatted grain, en nu volgt er opnieuw een anniversary release, de Flaming Heart 15th Anniversary Release, en daarnaast ook nog de ‘This Is Not a Luxury Whisky’. We hebben dus weer iets om ons op te verheugen!!!

Compass Box Flaming Heart 15th Anniversary Release

Compass Box Flaming HeartDe Compass Box Flaming Heart 15th Anniversary Release is een gelmiteerde release van de Flaming Heart botteling, die voor het eerst in 2006 op de markt gebracht werd, ter ere van het 15 jarige bestaan. Gemaakt van 27,1% 30 jaar oude en 38,5% 14 jaar oude malt whisky van Caol Ila aangevuld met 24,1% 20 jaar oude malt van Clynelish en 10,3% Highlands malt whisky gerijpt in Franse eiken vaten. Gebotteld op 48,9% in juli 2015, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 12060 flessen.

Neus: kruiden, zoetigheden, rook

Smaak: dik en vol met een kruidige zoetheid

Afdronk: lang

Compass Box This Is Not A Luxury Whisky

Compass Box This Is Not A Luxury WhiskyDe Compass Box This Is Not A Luxury Whisky is een limited release geïnspireerd op het schilderij ‘Ceci n’est pas une pipe’ van Réné Magritte uit 1929. Gemaakt van 79% 19 years old Glen Ord gerijpt in first fill sherry butts, 10,1% 40 years old grain whisky van Strathclyde, 6,9% 40 years old grain whisky van Girvan en 4% 30 years old malt whisky van Caol Ila. Gebotteld in augustus 2015 op vatsterkte (cask strength) van 53,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 4992 flessen.

Neus: lichte rook, sultana’s, zoete sherry, florale tonen, cacao en kokosnoot

Smaak: rijk en complex, dik, vet en vol van smaak met tonen van sherry, lichte rook en cacao

Afdronk: aanhoudend met zoete rook

Beide zijn al te reserveren via de mail, info@dramtime.nl, en zullen naar verwachting vanaf half oktober leverbaar zijn. Al onze overige Compass Box bottelingen vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 8/10/2015: Beiden zijn nu verkrijgbaar en vindt je hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: