Een reactie plaatsen

Hennessy XO Tom Dixon en Paradis Imperial

Twee nieuwe en bijzondere Hennessy bottelingen in het assortiment bij ons. Allereerst de 9e uitvoering van de XO Tom Dixon (dit keer in het goud) en daarnaast de zeer speciale Paradis Imperial. Je leest er hier meer over.

Hennessy X.O. Exclusive Collection IX 2015 Tom Dixon

Hennessy XO gold TDDe Hennessy X.O. Exclusive Collection IX 2015 door Tom Wilson is de negende editie van de special release XO van Hennessy. Een release in de Exclusive Collection en vorm gegeven door Tom Dixon. Het uitgangspunt bij het ontwerp was dat het een tijdloos object moest zijn dat moderniteit uitstraalt. Door middel van mozaïekwerk wordt een visuele ode gebracht aan de meer dan 100 eau-de-vie’s die in deze XO blend verwerkt zijn.

Dan de cognac zelf, deze Hennessy XO is samengesteld uit meer dan honderd verschillende eaux-de-vie van tussen de tien en zeventig jaar oud. De gemiddelde ouderdom is 45 jaar. De X.O. kwaliteit werd in 1870 door Maurice Hennessy ontwikkeld. Oorspronkelijk exclusief voor zijn eigen familie. Maar al snel daarna voor de internationale markt.

Kleur: tamelijk diepe, taankleurige kern met heldere, okerkleurige rand.

Neus: levendig, subtiel, elegant en stijlvol met rijp fruit van onder andere peer, perzik en pruim, zachte kruiden als bijvoorbeeld kaneel en vanille en fijne, verleidelijke houttonen.

Smaak: prachtig uitgebalanceerd en complex in de mond met zacht fruit en licht geroosterd hout

Afdronk: zacht fruit met licht geroosterd hout die lang blijven nagalmen

kopen

Hennessy Paradis Imperial

Hennessy Paradis ImperialDe Hennessy Paradis Imperial is een legendarische cognac geinspireerd op een unieke blend voor Tsar Alexander I van Rusland. Hennessy’s Master Blender Yann Fillioux heeft in 2011 de Paradis Imperial gecreeerd. En subtiele cognac gemaakt van 30 tot 130 jaar oude eau de vies. Verpakt in een elegante kristallen decanter met een 18 karaats gouden label ontworpen door Stephanie Balini.

De neus is fris met florale tonen en lichte parfum. De smaak heeft lente tonen met jasmijn, sinaasappel bloesem, florale tonen en een lange afdronk.

kopen

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: