Een reactie plaatsen

Rock Oyster Cask Strength

Rock Oyster Cask Strength.jpg

Rock Oyster, onze favoriet van de toch al zeer geliefde Regional Malts van Douglas Laing. Een malt met een smaakprofiel dat in alle opzichten uniek is en je iedere keer weer het idee geeft dat het van een nieuwe Islands distillery is. Het is ‘slechts’ een blended malt, een categorie die zeer in opkomst is en mits goed uitgevoerd menig single malt voorbij streeft. Douglas Laing maakt er 4 in de Regional Malts; Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie en Rock Oyster. Van de eerste een de tweede zijn er inmiddels ook cask strength varianten en nu volgt die dus ook voor nummer 4. Met de introductie van de Yula 21yo eind vorig jaar dachten we dat Douglas Laing deze weg al was ingeslagen en eigenlijk hadden we een echte Rock Oyster Cask Strength dan ook niet meer verwacht. Hij komt er dus wel!

Een gelimiteerde editie (aantal flessen onbekend maar het zullen er net als met de Scallywag CS wel een stuk of 6000 zijn) die we halverwege februari verwachten. Uiteraard een small batch en gemaakt van Islands malts van Jura, Islay, Arran en Orkney. Gebotteld op cask strength van 57,4%.

Een echte maritieme whisky die tegelijkertijd ook veel steviger is met scherpe turfrook, zoete honing van de Arran vaten, een zoutig karakter van de Orkney malts met zoete turf, zwarte peper, fenolen, jodium en een vleugje citrus en gerst van de Jura.

De Rock Oyster Cask Strength is nu al te reserveren per mail, info@dramtime.nl. Al onze overige Douglas Laing bottelingen vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 11-3-2016: De Rock Oyster Cask Strength is er, je vindt ‘m hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: