Een reactie plaatsen

Highland Park Ice 17yo

HP ICeHighland Park en figuurzagen, het begint zo langzamerhand een goede combinatie te worden. Waren de kistjes van de Magnus serie nog enigzins normaal, met de Valhalla collection leefde men zich op Orkney flink uit en met de nieuwe Highland Park Ice doet men dat eveneens. De Ice, 17 years old, is naar verluid de eerste in een setje van twee en daarmee de officiële opvolger van de Valhalla Collection. Is dit nu louter negatief? Nee, alleen voert de marketing bij Highland Park de laatste jaren wel heel erg de boventoon. Waar de Thor nog een prima whisky was voor een conforme prijs waren de drie opvolgende releases toch enigzins een teleurstelling.

Maar wat is de Ice nu precies behalve een lichtblauwe fles en halve ijsschots inclusief gefiguurzaagd houten frame? Een mix van voornamelijk ex bourbon vaten aangevuld met ex sherry vaten om vervolgens op 17 jarige leeftijd te zijn gebotteld op 53,9%. Smaaktechnisch is de Ice te vergelijk met de Highland Park Freya, een iets lichter stijl dan de andere Valhalla varianten. De fles is gebrandmerkt met de ‘Circle of Life’ die de schepping van de wereld vertegenwoordigt en wordt beschermd door een draak.

Neus: krachtig en licht gezoet met zachte turf rook, vanille en zoete bloemen

Smaak: frisse ananas en rijpe mango met rook en gember

Afdronk: romig, rijk en olieachtig met aanhoudende hout en kruiden tonen

De Highland Park Ice 17 years old is vanaf medio april verkrijgbaar. Het bij ons verkrijgbare Highland Park assortiment vindt je hier op Dramtime.nl.

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: