Een reactie plaatsen

Van The Maltman naar The Grainman

The Maltman, a.k.a Meadowside Blending, a.k.a. Andy en Donald Hart gaan op de graan tour. Na het beroemde The Maltman label met vaak verrassende bottelingen is het nu tijd voor The Grainman. Zelfde concept, alleen verander single cask single malt in single cask single grain. Langzaam zal dit concept het komende jaar met meerdere bottelingen uitgerold worden. Over 2 weken beginnen we met drie en dat zijn zeker niet de minste; 25yo Cambus, 24yo Strathclyde en 24yo Port Dundas. Je leest hieronder alvast meer over deze bottelingen die vanaf de derde week van maart leverbaar zijn.

Thge Grainman releases 032016

 

The Grainman Cambus 25yo 1990 (48,5%)

Een botteling van de gesloten Cambus distilleerderij gedistilleerd in september 1990 en gerijpt in een bourbon barrel gevolgd door een sherry cask finish in cask 103. Gebotteld in januari 2016 op vatsterkte (cask strength) van 48,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 264 flessen.

Neus: wijndruiven met graan, sherry, kersen en peren

Smaak: kruidigheid met graan, peren, rozijnen, kersen en olie

Afdronk: lang

Grainman Strathclyde 24yo 1991 (54,5%)

Gedistilleerd in december 1991 en gerijpt in bourbon cask 247852. Gebotteld in januari 2016 op vatsterkte (cask strength) van 54,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 234 flessen.

Neus: fris en alcoholisch met fruittonen van appel, ananas en mango

Smaak: veel fruit waaronder ananas en kersen, vanille, graan, butterscotch en suikersiroop

Afdronk: zoete appels met gember en kaneel

Grainman Port Dundas 24yo 1991 (55,1%)

Een botteling van de gesloten Port Dundas distilleerderij gedistilleerd in maart 1991 en gerijpt in een bourbon cask gevolgd door een Oloroso sherry cask finish in cask 7. Gebotteld in januari 2016 op vatsterkte (cask strength) van 55,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 282 flessen.

Neus: fruit (gedroogd), romig en kruidig

Smaak: room, kruiden, olie, kersen, rum rozijnen, pure chocolade, bruine suiker, sherry, mahonie hout, gember, lichte peper en gebrand hout

Afdronk: chocolade, drogend en kruidig

Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare The Maltman bottelingen vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 11-3-2016: De eerste drie The Grainman bottelingen zijn gearriveerd en je vindt ze hier.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: