Een reactie plaatsen

Compass Box Enlightenment

Compass Box Enlightenment label front

De Compass Box Enlightenment is een blended malt en hoogstwaarschijnlijk de nieuwste Compass Box release na de Circus. De Enlightenment ofwel verlichting in het Nederlands lijkt een klein beetje een statement te zijn richting de Scotch Whisky Association naar aanleiding van hun aanklacht tegen Compass Box vanwege hun transparantie over de exacte recepten van de This is not a Luxury Whisky en de Flaming Heart 5th Release. (Je leest daar hier meer over en je kunt hier tevens je steun betuigen). De Enlightenment is dus een whisky waarvan men op de eerste uitgelekte labels in ieder geval niet veel meer zegt dan uiterst noodzakelijk.  Een blended malt op basis van Balblair (10,8%) Clynelish (48,2%), Glentauchers (36,7%) en Mortlach (4,3%). Gebotteld op 46%, uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Neus: fris en fruitig met appel, peer, vanille room en tonen van viooltjes

Smaak: kruidig met lichte citrus tonen en boomgaard fruit

Afdronk: lang en complex met de was tonen van appelschillen

Beschikbaar vanaf eind mei in een oplage van 5922 flessen. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor een overzicht van alle bij ons beschikbare Compass Box bottelingen kijk hier op Dramtime.nl

UPDATE 11/5/2016: de Enlightenment is er en vind je hier!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: