Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Compass Box Circus

Enkele maanden geleden lekte het label van deze prachtige botteling uit en nu is er ook de officiële aankondiging. In de tweede helft van mei kunnen we opnieuw een spectaculaire Compass Box whisky verwachten, de Circus!

Compass Box Circus

De Compass Box Circus is een blended whisky van de Schotse blender/onafhankelijke bottelaar Compass Box. De naam dankt deze whisky aan ‘The Circus’, een stomme film met Charlie Chaplin uit 1928. Een blend op basis van oud single malt en single grain whisky’s die al geblend in vaten hebben gerijpt. Zo goed en zo complex dat ze voor Compass Box fungeren als componenten van een nieuwe blend. Van de distilleerderijen en afkomst van de blends weet men weinig tot niets en dus zijn de vaten puur op kwaliteit gekozen. Voor de Circus zijn deze whisky’s samen geblend en gerijpt in sherry butts. Aan deze blend is een klein gedeelte op sherry vaten gerijpte Speyside whisky toegevoegd waar na de Circus een feit was. Gebotteld op 49%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde release van 2490 flessen.

Neus: gedroogd fruit, hazelnoten en amandelen

Smaak: soepel en complex tegelijkertijd met zachte graan tonen, gedroogde fruit en Speyside malt tonen met een vleugje hazelnoot en amandel

De Circus is te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Al onze overige Compass Box releases vind je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 11/5/2016: de Compass Box Circus is nu hier te bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: