Een reactie plaatsen

Bowmore Vault Edition No.1 Atlantic Sea Salt

bowmore-vault-edition-no-1

In het najaar dook er weer een label op waarover we al eens eerder geruchten hadden gehoord. Een Bowmore volledig gerijpt in warehouse 1, dat onder de zeespiegel ligt, oftewel de Bowmore Vault Edition No. 1 Atlantic Sea Salt. De opvolger van de Devil’s Cask serie en een botteling die we volgende week kunnen verwachten. Gebotteld op 51,5%.

De eerste editie van vier is de Atlantic Sea Salt.  In het tweede deel van de naam ligt een van de vier sleutelsmaken van Bowmore besloten: zeezout. De andere drie expressies zullen mettertijd volgen, jaarlijks 1, en verwijzen naar de andere drie kenmerken: turfrook, zoetheid en citrusfruit.

De Atlantic Sea Salt is gerijpt in ex-bourbon vaten en heeft uiteraard het uitgesproken zilte Bowmore karakter met tonen van gezouten honingraat en een Atlantische zeebries, in balans gehouden met tonen van zongerijpt fruit, kruidige cacao en bloedsinaasappel. Deze editie voegt daar nog zwarte bes, zeezout en kumquat aan toe, met een langdurige afdronk die zich opent als de Atlantische Oceaan vanuit Loch Indaal.

Alle bij ons verkrijgbare Bowmore releases vindt je hier op Dramtime.nl! Reserveren van deze eerste Vault Edition No.1 kan via de mail.

UPDATE 9/11/2016: De Bowmore Vault Edition No.1 Atlantic Sea Salt is er en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: