Een reactie plaatsen

Nieuwe Maltmans en een Grainman

Er zijn 4 nieuwe The Maltman bottelingen in aantocht die we volgende week verwachten en eveneens een nieuwe The Grainman release. Onder The Maltmans onder meer weer een Hazelgrove (Hazelburn). Onderstaan de informatie en proefnotities van alle nieuwe releases. Reserveren kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Vanaf week 37 zijn deze bottelingen bij ons verkrijgbaar. Alle bij ons verkrijgbaar The Maltman bottelingen vindt je hier op Dramtime.nl en alle The Grainman bottelingen hier.

The Maltman Hazelgrove 16yo 2000 (47,1%)

Een 16 jaar oude en 3x gedistilleerde Campbeltown single malt van Springbank die we normaal gesproken Hazelburn zouden noemen, ware het dat die naam door niemand anders gebruikt mag worden van Springbank. Deze botteling is gedistilleerd in maart 2000 en heeft gerijpt in een bourbon vat gevolg door een finish in Pedro Ximenez Sherry Cask 11078. Gebotteld in juni 2016 op vatsterkte (cask strength) van 47,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 176 flessen.

Neus: buskruit, subtiele sherry tonen en heel veel Campbeltown karakter
Smaak: mooie balans tussen zoet en kruidig met crème brûlée, sherry en donkere chocolade die zich vermengen met zoete gember
Afdronk: wang- en tand bedekkend, romig en verwarmend

kopen

The Maltman Auchentoshan 19yo 1996 (46%)

Een 19 jaar oude Lowlands single malt gedistilleerd in December 1996 en gerijpt in een bourbon barrel gevolgd door een Amontillado sherry cask finish in cask 5034. Gebotteld in mei 2016 op 46%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 364 flessen.

Neus: subtiele bloemen met de geuren van de (na)zomer
Smaak: “chocolate chip cookies” met karamel en overgoten met witte chocolade en fudge
Afdronk: gesuikerde amandelen in een heerlijke zachte en smaakvolle afdronk

kopen

The Maltman Isle of Arran 19yo 1996 (51,5%)

Een 19 jaar oude Arran single malt gebotteld door de onafhankelijke bottelaar The Maltman. Gedistilleerd in oktober 1996 en gerijpt in sherry puncheon 1635. Gebotteld in maart 2016 op vatsterkte (cask strength) van 51,5%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 498 flessen.

Neus: fruitig, met honing meloen en marmelade
Smaak: gekookt fruit gevolgd door fudge en subtiele kruiden
Afdronk: zacht en romig. Een druppel water geeft heel veel fruit tonen met vooral perzik en mango

kopen

The Maltman Aultmore 7yo 2008 (55,1%)

Een jonge Speyside single malt gedistilleerd in september 2008 en gerijpt in port cask 100. Gebotteld in juni 2016 op vatsterkte (cask strenght) van 55,1%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 367 flessen.

Neus: verrassend volwassen met honing en zoete gerst. Daarna geel fruit en suiker
Smaak: romig met geroosterde marshmallows, melkchocolade en meloen
Afdronk: lang met gummy bears en zoete gember

kopen

Grainman Carsebridge.png

The Grainman Carsebridge 33yo 1982 (42,6%)

De The Grainman Carsebridge 33 years old 1982 is een 33 jaar oude Lowlands single grain van de in 1983 gesloten, en inmiddels grotendeels verwoeste, Carsebridge distilleerderij. Een distilleerderij die zelf nooit whisky’s op de markt bracht maar waarvan de onafhankelijke grains zeer geliefd, maar helaas ook bijna op, zij. Deze is gedistilleerd in december 1982 en gerijpt in bourbon cask 74681. Gebotteld in juni 2016 op vatsterkte (cask strength) van 42,6%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Een gelimiteerde single cask release van 252 flessen.

Neus: vers gebak met vanille room en rozijnen in rum
Smaak: geroosterde amandelen,  rijke bourbon en eikenhout
Afdronk: karamel met rozijnen en ahorn siroop

kopen

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: