2 reacties

Binnenkort verwacht: Ardnamurchan Spirit 2016 en Adelphi Kincardine

Twee nieuwe Adelphi’s zijn in aantocht om de kerstdagen nog wat leuker te maken. De een is afkomstig van de Ardnamurchan distillery, de andere is een nieuwe experimentele blended malt. Onderstaand alle info over beide.


We kwamen de Ardnamurchan Spirit al tegen op het whisky festival in Den Haag en nog voor de kerst komt deze bijzonder release op de markt. De Ardnamurchan distillery van Adelphi opende in 2014 de deuren en zal de komende jaren naar verwachting meerdere spirit drinks op de markt gaan brengen. Dit totdat men de eigen spirit goed genoeg vindt om whisky te kunnen noemen. Dat kan dus zomaar duren tot deze 8 of zelfs 10 jaar oud is. Van deze eeste release, de Ardnamurchan Spirit 2016/AD, zullen er slechts 2500 flessen zijn. Gerijpt in first fill ex sherry vaten en gebotteld op 53%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.


Naast deze Ardnamurchan spirit drink komt ook de Kincardine nog voor de kerst op de markt. Eerder was Adelphi in 2015 (en ook begin dit jaar) in de spotlights met de Glover, een blended malt op basis van Hanyu (Japan), Lonmorn en Glen Garioch. De Kincardine is eenzelfde experiment maar dan in combinatie met Indiase whisky. Hetzelfde team achter de Glover komt nu met Kincardine. Een eerbetoon aan de historische relatie tussen Schotland en India. Tevens een eerbetoon aan een voorvader van Adelphi oprichter Alex Bruce, Victor Bruce de 9th Earl of Glen Elgin en 13th Earl of Kincardine. Hij diende in India als Viceroy en Governer General tussen 1894 en 1899 en hielp ondermeer met het moderniseren van India’s spoorwegnet.
Genoeg geschiedenis, tijd voor whisky. De Kincardine is een blend van Glen Elgin en Macallan aangevuld met Amrut (2 single casks). De whisky laat de verschillen in rijpingen en klimaattypes zien en brengt dat samen in deze release. Naar verluid een limited release van slechts 800 flessen die we slechts in een aantal landen kunnen verwachten.

Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Adelphi releases vindt je hier op Dramtime.nl.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

2 reacties op “Binnenkort verwacht: Ardnamurchan Spirit 2016 en Adelphi Kincardine

  1. Goedemiddag, wat gaat de Ardnamurcham spirit 2016 kosten?
    Zelfde vraag voor de Adelphi Kincardina.
    Vriendelijke groet,
    Herman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: