Een reactie plaatsen

Dit voorjaar verwacht: Compass Box The Double Single

TheDoubleSingle_20JAN16

Zo af en toe lekken er labels uit. Labels voor de Amerikaanse markt waarvan de botteling vrijwel altijd ook zijn weg naar Europa vindt. 2 maanden geleden was het de beurt aan Compass Box.
Vanochtend 1 mei is deze nieuwste toevoeging aan de serie bottelingen die John Glaser al op de markt bracht ook bevestigd. The Double Single staat in het teken van het blenden van 1 single malt en 1 single grain. Naar verluid een idee van Tatsuya Minagawa (voormalig brand amabassador Suntory en nu eigenaar van The Highlander Inn) en Duncan Elphick (eveneens de Highlander Inn). Want waarom heb je zoveel verschillende whisky’s nodig voor een blend als het ook met twee kan?

The Double Single is een blend van 19 jaar oude Glen Elgin uit een re-charred bourbon hogshead, goed voor 72% van het recept, en 28% Girvan uit re-charred bourbon barrels. Over de leeftijd van de laatste mag Compass Box van de SWA niks zeggen en dat doet men tot nu toe ook niet. Een combinatie die waarschijnlijk gebotteld zal worden op 47%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen.

Volgens het back label een “elegantly complex, ethereal malt whisky character that is balanced on a decadent cushion of rich, sweet, vanilla-tinged grain whisky character. The combination ifs a deeply satisfying yet versatile whisky, perfect served as an aperitif before a winter’s dinner, or as a rewarding post-prandial any time of year.”

Een limited release van 5838 flessen en we verwachten deze release 5 mei. Reserveren kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Compass Box releases vindt je hier op Dramtime.nl.

UPDATE 1/5/2017: De Compass Box The Double Single is gearriveerd en is nu hier te bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: