Een reactie plaatsen

Glenmorangie Astar 2017 Release – de Astar keert terug!

Glenmorangie Astar 2017 Front Label

In het najaar van 2017 keert de Glenmorangie Astar terug als limited release. Geen onderdeel van de Private Edition serie maar dus wel als speciale release beschikbaar. Ook niet in een 1 liter fles maar dit keer als 70cl. Afgelopen week lekte het label uit en ook Dr. Bill Lumsden heeft de komst inmiddels bevestigd. Alleen de oplage en release datum zijn nog niet bekend maar vermoed wordt dat dit in het najaar zal zijn met een zeer beperkte oplage.

De Astar? De Glenmorangie “Astar” was de opvolger van de “Artisan Cask” en een “vatting” van 10 “designer casks”. De naam is afkomstig uit het Gaelic en betekend “Journey” (reis). Deze naam is gekozen voor al het werk wat Glenmorangie in de laatste 15 jaar er aan besteed heeft om de  single malt whisky’s en de vaten uit te zoeken. Het is bekend dat de vaten van Ozark Oak gemaakt zijn, gekozen om drie redenen, de langzame groei van de eikenbomen in de Ozark Mountains, de vaten zijn in de open lucht gedurende twee jaar gedroogd en ze zijn stevig getoast maar niet gebrand (charred).

Traag groeiend hout heeft een grotere poreusheid. Het hout wordt 2 à 3 jaar gedroogd in de buitenlucht (normaal 3 dagen in een oven) De nieuwe “Astar” zal vermoedelijk een kleine 10 jaar ou zijn en wordt gebotteld op 52,5%. Zodra er meer nieuws bekend is zullen we dat hier toevoegen. Reserveren van een fles kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Glenmorangie bottelingen zijn hier op Dramtime.nl terug te vinden!

UPDATE 6/12/2017: de Glenmorangie Astar 2017 Release is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: