Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Tomatin Cu Bocan 2006 Vintage

Tomatin Cu Bocan 2006 Vintage beursfoto

Sinds een paar jaar brengt Tomatin onder de naam Cu Bocan peated Highlands single malt op de markt. In het begin geturfd/gerookt door het gebruik van (voornamelijk) Ardbeg vaten. Sinds 2005 stookt de distilleerderij een week per jaar peated malt en daar was de 2005 Vintage die in 2016 uitkwam een mooi voorbeeld van. Dit jaar is er uiteraard een opvolger, de 2006 Vintage. Een combinatie van bourbon en sherry vaten en dus niet zoals de standaard Cu Bocan die ook virgin oak vaten bevat. Daarnaast is de 2006 Vintage, net als de 2005 release, ook gebotteld op 50%.

Naar verwachting een limited release van een kleine 12.000 flessen die met het afgebeelde glas geleverd worden. De proefnotities laten nog even op zich wachten maar we verwachten een kruidige Highlander met wat aardeachtige rook.

Uiteraard is deze Tomatin Cu Bocan 2006 Vintage al te reserveren door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle overige bij ons beschikbare Tomatin en Tomatin Cu Bocan releases zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl.

UPDATE 21/9/2017: de Cu Bocan 2006 Vintage is gearriveerd en is hier te bestellen!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: