Een reactie plaatsen

Ardbeg Grooves

 

Ardbeg Grooves lowres

Net als elk jaar viert Ardbeg op de eerste zaterdag van juni het jaarlijkse Ardbeg Day feestje. Als Ardbeg Embassy doen wij dat uiteraard ook met een goed gevuld middag programma met onder meer Ardbeg cocktails, een bbq lunch en meer. Hier lees je alle info en kun je je opgeven (wacht niet te lang want vol = vol!). Daarnaast introduceren we uiteraard de Ardbeg Day botteling van dit jaar, de Ardbeg Grooves.

De Grooves heeft gerijpt in de ‘Grooviest casks’ oftwel zwaar getoaste wijnvaten waarbij diepe groeven ontstaan in de duigen. Op de geturfde single malt van Ardbeg lijkt het vooral een kruidig en zoetig effect te hebben zonder dat de typische Ardbeg smaak verloren gaat. Onderstaand alvast de proefnotities.

Neus: Gerookte kaneel, paprika en leerzeep met de kenmerkende Ardbeggian geuren van dennenhars, turf en de zilte zee

Smaak: Een krachtig en zilt mondgevoel met zoete tonen van toffee, vanille popcorn, gezout fruit met roet en turf. De smaak komt bijna over een met een cider gemaakt van peer door de onverwachte tonen van gerookte peer en appel

Afdronk: Gerookte paprika en kampvuur met een zachte, zoete, ondertoon

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: