Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Tomatin Cu Bocan 1990 en 2003 Vintage

Tomatin Cu Bocan ltd ed 2018

Van de Highlands distilleerderij Tomatin komen ook de peated malts onder de naam Cu Bocan. Sinds 2005 distilleert Tomatin 1 week per jaar peated whisky en uit vele jaargangen daarvoor is er unpeated malt gerijpt in Ardbeg bourbon en sherry vaten. Daardoor zijn er in oktober twee nieuwe releases. De 15yo 2003 Vintage en de 27yo 1990 Vintage. Onderstaand meer informatie over beide.

Cu Bocan 2003 Vintage

Deze release is 13 jaar oud en heeft gerijpt in Islay ex sherry butts van Ardbeg en is een gelimiteerde release van onbekende oplage. Gebotteld op 46% en met tonen van turfrook, winter kruiden en boomgaard fruit

Cu Bocan 1990 Vintage

Deze 1990 Vintage is met 27 jaar de oudste geturfde Cu Bocan ooit gebotteld. Gedistilleerd op 17 oktober 1990 en gerijpt in Islay ex bourbon barrels van Ardbeg. Hij is gebotteld op cask strength van 52,9% als limited edition van 1.400 flessen met veel rook, tropisch fruit en warme kruiden.

Beide Cu Bocans worden in de loop van oktober verwacht en reserveren van een fles kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Tomatins en Cu Bocans (waaronder enkele vintages) zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: