Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Adelphi Winter Queen #2

In maart van dit jaar werd de Adelphi Winter Queen geïntroduceerd. Een gesherriede blended malt in de Fusion serie van Adelphi op basis van een paar liter gesherriede Glenrothes, een bourbon vat Longmorn en twee Oloroso sherry hogsheads Millstone. Een mooie combinatie tussen Nederlandse en Schotse whisky’s. Deze eerste botteling was 9 jaar oud omdat dat de leeftijd van de Millstone’s was die de jongste ingrediënten waren in deze blend. Toen al gingen de geruchten dat Adelphi ook oudere Millstone vaten had gekocht van Zuidam en dat het zelfs degene was met de oudste Zuidam vaten naast Zuidam zelf.

En dat klopt inderdaad! veel oudere  Millstone vaten liggen er nog bij Adelphi en die worden nu gebruikt voor een tweede en veel oudere Winter Queen botteling die we binnen nu en 2 a 3 weken verwachten. Dit keer 19 jaar oud (jongste ingrediënt) en gemaakt van Bowmore, Mortlach, Teaninich en uiteraard de oudere Millstone uit sherry vaten. Gezien de kleur zijn de andere vaten ook allemaal (of wellicht op 1 na) sherry vaten.  De proefnotities en meer informatie over de exacte samenstelling volgen zo spoedig mogelijk. Reserveren van een fles kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl!

De The Winter Queen is een verwijzing naar Elizabeth Stuart. Geboren in Fife in 1596 en de oudste dochter van King James VI van Schotland. Ze bracht het grootste gedeelte van haar leven door in Den Haag en bouwde vanuit daar grote internationale relaties op. Van de eerste bottelingen hebben we nog een paar flessen beschikbaar. Die zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

UPDATE 11/12/2018: De Winter Queen Batch 2 is nu hier in beperkte oplage te bestellen op Dramtime.nl!Adelphi The Winter Queen

 

 

 

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: