Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Compass Box Juveniles

Compass Box Juveniles front label

De najaars release van Compass Box is de Juveniles. Net als de eerder dit jaar uitgebrachte Delilah’s is het een samenwerking met een bar, in dit geval de Juveniles Bistrot A Vins in Parijs. Een ontmoetingsplaats voor wijnmakers, distillateurs, schrijvers en allerlei andere mensen uit de spirits branche die elkaar daar sinds 1987 treffen. De bistro/bar werd ooit opgericht door Tim Johnston en is 2014 in handen van zijn dochter Margaux en haar man Romain.

De Juveniles delen dezelfde aanpak, passie en liefde voor goed eten en drinken met Compass Box en Whiskymaker John Glaser. Ze hebben allen een obsessie voor kwaliteit en dat zorgt voor een gemeenschappelijke vriendschap tussen zowel John Glaser en Tim Johnston als tussen Compass Box en Juveniles.

Al drie keer eerder leidde de vriendschap en samenwerking tot een gezamenlijke whisky en deze vierde release is een speciale limited edition. Een speciale release van 14.894 flessen gemaakt van 34% Strathmill, 34% Balmenach, 30% Clynelish en 2% Glendullan. Een mooie blended malt dus waarbij we de leeftijden en vat types van de verschillende malts nog niet weten. De Juveniles is in september gebotteld op 46%, uiteraard non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen. Hij is leverbaar vanaf begin november en reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Alle bij ons beschikbare Compass Box releases waaronder enkele limited editions zijn hier terug te vinden op Dramtime.nl!

Tasting notes: barley sugar, pear drop and vanilla, complemented by an ethereal underlying herbal character”

UPDATE 13/11/2018: De inhoud + vattypes van de Juveniles is bekend. Hieronder het overzicht:

Malt Whisky from the Strathmill Distillery Refill Hogshead 34%

Malt Whisky from the Balmenach Distillery Refill Hogshead 34%

Malt Whisky from the Clynelish Distillery Recharred Hogshead 20%

Malt Whisky from the Clynelish Distillery Refill Sherry Butt 10%

Malt Whisky from the GlendullanDistillery First Fill Sherry Butt 02%

UPDATE 15/11/2018: De Juveniles is gearriveerd en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: