Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glen Scotia 45yo

Glen Scotia 45yo banner

Je kunt het je bijna niet voorstellen maar nog steeds zijn er oude distilleerderijen die nu pas voor het eerst een 40, 45 of 50 jaar oude release uitbrengen. In het geval van Glen Scotia gaat het met de nieuwe limited edition 45 years old om de oudste Glen Scotia ooit gebotteld! Deze Campbeltown single malt is afkomstig uit refill bourbon barrels die op 23 december 1973 zijn gevuld. Na een lange rijping zijn ze in 2011 voorzichtig overgeheveld in first fill bourbon vaten waarin deze whisky tot 2019 gerijpt heeft. Dit jaar is deze namelijk gebotteld op 43,8% als limited release van slechts 150 flessen waarvan we in de tweede helft van september 1 verwachten! Heef u interesse? Mail ons voor meer informatie. Hieronder de proefnotities van deze release. Alle overige bij ons beschikbare Glen Scotia releases vindt u hier op Dramtime.nl.

Proefnotities

Neus: Duidelijke elementen van de kust: doordrenkte rotsen welke leiden naar tonen van rijpe ananas en knapperige groene appel voordat bloemige tonen van roos, vanille en gebrand hout naar voren komen.

Smaak: Een olieachtig mondgevoel legt een laagje over de tong. Eerst zoete karamel, daarna sappig tropisch fruit met ananas, mango en watermeloen. Afgerond met vanille en honing.

Afdronk: Lange afdronk met zeezout en limoen, waarna verwarmende tonen van kaneel en gember de overhand nemen.

UPDATE 1/10/19: De Glen Scotia is nu hier te bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: