Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Loch Lomond 12yo The Open Special Edition 2020

Sinds 2 jaar is Loch Lomond de trotse sponsor van het vermaarde golftoernooi The Open. Door Covid-19 kon de 149e editie op st. Andrews dit jaar niet door gaan en waren er dus ook geen speciale The Open releases, of toch wel? Ondanks het cancelen van The Open brengt Loch Lomond iets later dan gepland wel één special edition uit, de Loch Lomond 12yo The Open Special Edition 2020.

Deze speciale release is een creatie van master blender Michael Henry. Tijdens het distillatieproces in de unieke straight neck pot still van Loch Lomond is gebruik gemaakt van Chardonnay-gist. Dit zorgt voor een levendig, bijna bruisend mondgevoel, met extra fruitkenmerken zoals grapefruit en zure groene appels. Deze Loch Lomond heeft vervolgens 12 jaar gerijpt in refill American oak vaten die in 2020 zijn gebotteld op 46% als limited edition van 3.000 flessen. We verwachte beperkte voorraad eind juli/begin augustus en het reserveren van een fles kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle andere bij ons beschikbare Loch Lomond releases kijk hier op Dramtime.nl en voor de proefnotities zie hieronder.


Neus: Grapefruit, appel en vanillesiroop
Smaak: Een levendig en bijna bruisend mondgevoel. Honingzoet, kaneel en groen fruit zoals appel, peer en kiwi.
Afdronk: Lange afdronk van sorbet en limoensiroop.

UPDATE 28/7/20: Hij is er! Bestel ‘m hier op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: