Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Tomatin The French Collection

Het was een tijdje stil rondom Tomatin, eigenlijk geheel 2020, maar er is nieuws want er komen 4 nieuwe limited editions aan, ook wel The French Collection genoemd. De eerste drie in deze serie, die om de invloed van Franse wijn en spirits draait, verwachten we met een ruime week.

Een Monbazillac, Sauternes en Rivesaltes finish uit 2008 die in 2021 gebotteld zijn op 46% als limited edition. Hieronder meer info. Het reserveren van een fles kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl!

The French Collection 2008 Monbazillac Finish

De Monbazillac Finish is gedistilleerd op 25 april 2008 en heeft gerijpt in bourbon vaten die in juli 2017 zijn overgestoken in Monbazillac vaten. Deze zijn gebotteld op 29 maart 2021.

“This whisky’s aroma dances between notes of dark, maple syrup and intense espresso, balanced with cinnamon baked apples. On the palate there is a sweet cereal flavour combined with sweet milk chocolate and honeycomb ahead of subtle spices and emerging nutty flavours. The finish is rich with walnut and maple syrup.”

The French Collection 2008 Sauternes Finish

De Sauternes Finish is gedistilleerd op 19 september 2008 en heeft gerijpt in bourbon vaten die in juli 2017 zijn overgestoken in Sauternes vaten. Deze zijn gebotteld op 29 maart 2021.

“This whisky brings a burst of peach and apricot on the nose, calmed by rich Manuka honey. The sweet honey continues on the palate accompanied by coconut and ginger. The finish is wonderfully sweet and fresh with a syrupy mouth feel indicative of the Sauternes wine that once occupied the cask.”

The French Collection 2008 Rivesaltes Finish

Deze Rivesaltes finish is gedistilleerd op 19 september 2008 en heeft gerijpt in bourbon vaten die in juli 2017 is overgestoken in Rivesaltes vaten. Deze zijn gebotteld op 29 maart 2021.

“This whisky marries our characteristic fresh fruit notes incredibly well with the sweet nutty flavours for which Rivesaltes wine is known. Contrasting sweet and bitter flavours dominate the palate, held together by an underlying barley aroma. The finish is velvety with the flavours from the palate lingering for some time.”

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: