Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Glen Scotia 2010 Vintage Release Heavy Charred Finish Netherlands Exclusive

Campbeltown is ‘hot! Springbank kan de vraag nauwelijks bijbenen en ook Glen Scotia staat in grote belangstelling van veel whisky liefhebbers. Limited editions zijn pijlsnel uitverkocht en er is nooit genoeg. Meestal moeten we het met enkel de Campbeltown Malts Festival botteling doen maar dit jaar is er ook een speciale small batch release voor Nederland.

De Glen Scotia 2010 Vintage Release Heavy Charred Finish Netherlands Exclusive verwachten we begin augustus en is een speciale release voor de Nederlandse markt die samen met de Nederlandse importeur De Monnik Dranken is ontwikkeld! Een small batch release van 8 vaten (een combinatie van first fill en refill bourbon vaten) met een finish van 9 tot 12 maanden in first fill heavy char American oak casks. In maart van dit jaar 11 jaar oud geworden en kort daarna gebotteld op batch strength van 56,8%, non chill filtered en zonder toevoeging van kleurstoffen, als een gelimiteerde release van 1918 flessen (niet geheel toevallig het oprichtingsjaar van De Monnik Dranken). Hieronder wat meer info en alvast de proefnotities. Wil je een fles reserveren? Dat kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle bij ons beschikbare Glen Scotia releases kijk hier op Dramtime.nl.

Campbeltown Cross

Het verpakkingsdesign is voorzien van de Campbeltown Cross. Het iconische Campbeltown Cross is een stenen kruis dat in het centrum van de stad staat en de geboorte van de historische stad markeert. De kop van het kruis en de gravures dateren vermoedelijk uit het einde van de jaren 1300 en het beeldt een aantal Keltische gravures af, waaronder de zeemeermin die naar verluidt nog in 1811 in de wateren bij Campbeltown is gezien.

Het beeldhouwwerk komt oorspronkelijk uit een kerk buiten Machrihanish. Er wordt aangenomen dat het kruis in het begin van de 17e eeuw naar Campbeltown is verplaatst toen Campbeltown een burgh werd. Het kruis diende als het marktkruis van de stad, wat historisch het recht gaf om op die locatie een reguliere markt te houden.

Proefnotities:

Neus: Maritiem, smeulende turf, gebakken appel en kruidnagel.

Smaak: Citrus, vanillesiroop en gerst.

Afdronk: Lang en droog met zoete turf en zwarte peper.

UPDATE 3/8/2021: deze Glen Scotia is nu hier te bestellen op Dramtime!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: