Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kavalan Artist Series

Eind 2020 heeft Kavalan in samenwerking met kunstenaar Paul Chiang de Artist Series uitgebracht. Een set van vier 1 liter flessen Kavalan single malt uit verschillende vaten en geinspireerd op de vier elementen; Oceaan, Lucht, Zon en Aarde. De releases zijn een Puncheon, Virgin Oak, French Oak en Peated Malt en de flessen zijn door Paul Chiang van het artwork voorzien.

Paul Chiang is geboren in Taichung in 1942 en heeft ongeveer 30 jaar gereisd en gewoond in Parijs en New York in zijn streven naar een leven vol kunst. Zijn werken zijn spirituele meesterwerken die geïnspireerd zijn door klassieke muziek, maar bewust afwijken van de traditie. In 1998 keerde hij terug naar Taiwan, en in Taitung dompelde hij zich onder in de overvloed van de natuur. Zijn scheppingsreis wordt gekenmerkt door enorme transformaties die hebben geleid tot een fantastische collectie kunstwerken.

Hieronder alle info over deze vier bottelingen die alleen te koop zijn als set. De leeftijden variëren tussen de 5 en 11 jaar en per variant zijn er meerdere vaten gebruikt. Elk met hun eigen alcoholpercentage en opbrengst. Het reserveren van een set kan door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle overige bij ons beschikbare Kavalan bottelingen kijk hier op Dramtime.nl.

Kavalan Artist Series Puncheon (53,2%)

Etiketafbeelding: Pisilian (Morning Stars over the Coast)

De inheemse naam, Pisilian, verwijst naar een stuk van de oostkust van Taiwan en verbindt de Kavalan distilleerderij in het district Yilan met het district Taitung, waar Paul Chiang zich gevestigd heeft. Kavalans verhaal, of droom, begint in de oceaan onder een sterrenhemel. Vanaf hier stijgt vocht en condenseert uiteindelijk boven Snow Mountain, waardoor de legendarische waterbron van Kavalan ontstaat.  

Neus: Geroosterde biscotti in crème de pêches, zachte vanille, zoete witte perzik en ahornsiroop.

Smaak: Golven van zoete toffee, nectarines met wit vruchtvlees, tropisch fruit en rijke noten aroma’s

Kavalan Artist Series Virgin Oak (54%)

Etiketafbeelding: On Wings of Song

Vernoemd naar een pianostuk van Felix Mendelssohn, stellen de cirkelvormige penseelstreken van Paul Chiang zich bruisende luchtdeeltjes en het slaan van vleugels voor, waardoor het gevoel ontstaat dat lucht in beweging is. De Kavalan-droom vliegt in de lucht en deze afbeelding kan worden gezien als een artistieke vertolking van het rijpingsproces van whisky.

Neus: Gerookte pruimen, paarse druiven, boterachtige vanille, rijke bijenwas, frisse bloemige tonen, abrikoos en perzik.

Smaak: Tonen van pittig eikenhout, zoete honing, herfstpeer en kastanjes, gerijpte guave en kaneel.

Kavalan Artist Series Wine Cask (65%)

Etiketafbeelding: Meditation on Eternity

Het gouden zonlicht in dit stuk vertegenwoordigt sprankjes hoop en verlicht het pad naar de Kavalan-droom. Het vurige rood staat voor zowel de intensiteit van het doel als de warmte van de zon, dezelfde levensgevende warmte die de rijping van Kavalan op unieke wijze versterkt.

Neus: Levendige bessen en zwarte bes, paprika, appel, karamel en gerijpt fruit.

Smaak: Tropisch fruit, wilde bessen, gedroogd fruit, zachte tannines en subtiele kruiden.

Kavalan Artist Series Peated Malt (54%)

Etiketafbeelding: Jinzun/Summer

De laatste release in de reeks weerspiegelt zowel thuiskomst als wedergeboorte. Het groen, geel en blauw vertegenwoordigen de weelderigheid van de oostkust van Taiwan en de levendige smaken en geuren van Kavalan. Deze Moeder Aarde draagt de vruchten van arbeid voor zowel Kavalan als meneer Chiang en de zaden voor nieuwe groei. De Kavalan droom wordt werkelijkheid.

Deze Kavalan is gemaakt van geturfde gerst en heeft gerijpt in STR vaten.

Neus: Lagen honingraat, zachte toffee en zoete kokosnoot

Smaak: Boterachtige toffee, turfachtige en aardse tonen op een bedje van rode peper en kruiden.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: