Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: GlenAllachie Virgin Oak Series Batch 2

Van GlenAllachie verwachten we binnenkort zeer beperkt drie bottelingen die batch 2 van de Virgin Oak series vormen. Een 10 jaar oude release Chinquapin Oak finish, een 10 jaar oude French Oak finish en een 15 jaar oude Scottish oak finish. Vooral dat laatste is uniek en daar zijn, natuurlijk, ook de minste flessen van beschikbaar. Hieronder alle info over dit drietal. In zeer beperkt oplage hebben we een set van 3 beschikbaar en de 10yo Chinquapin Oak en de 10yo French Oak zijn ook als losse fles te bestellen. Reserveren kan door te mailen naar info@dramtime.nl.

GlenAllachie 10yo Chinquapin Oak (48%)

Deze GlenAllachie is een 10 jaar oude malt die eerst gerijpt heeft in Amerikaanse eiken ex-Bourbon vaten gevolgd door een extra rijping op vaten gemaakt van de Chinquapin eik (Quercus Muehlenbergii), afkomstig uit de Northern Ozark-regio in Missouri. Hier heeft deze Speyside single malt ongeveer 18 maanden op liggen rijpen. De vaten werden bijna vier jaar aan de lucht gedroogd, vervolgens gebrand tot medium niveau voordat de whisky op dit unieke hout is gelagerd.
Neus: Boordevol sinaasappelschil, heidehoning en pecan noten, met tonen van Butterscotch, nootmuskaat en zoethout.
Smaak: Vleugen van kaneel, moutsuiker en geroosterde koekjes, gevolgd door rozenbottels, sinaasappelschil en heidehoning.
Afdronk: Lang, verwarmend en aanhoudende honing.

GlenAllachie 10yo French Oak (48%)

De 10 jaar oude French Oak heeft eerst gerijpt in Amerikaanse eiken ex-Bourbon-vaten voordat hij een extra rijping onderging in hogsheads gemaakt van Frans eiken (Quercus Robur), afkomstig uit de Haute-Garonne regio in Frankrijk. Het hout voor deze vaten is lucht gedroogd voor 15 maanden voor de whisky hier ongeveer 18 maanden in is gefinisht.
Neus: Golven van sinaasappel, heidehoning en kruidigheid, gevolgd door karamel, appel, peren en mokka.
Smaak: Lagen van heidehoning, mokka en brosse toffee, met grapefruit, kaneel en stevige aardse tonen.
Afdronk: Lang, waarbij de donkere aardse tonen over gaan in gember.

GlenAllachie 15yo Scottish Oak (48%)

Misschien wel de meest zeldzame single malt in de Virgin Oak serie ooit is deze GlenAllachie met een finish in vaten gemaakt van de Schotse Sessile eik (Quercus Petrae), afkomstig van de Schotse Atlantische kust. Schotse eik is ongelooflijk uitdagend om mee te werken in alle productiestadia; groeien, zagen van de duigen en samenstellen van de vaten. Door zijn zeldzaamheid, kostbaarheid en de vele knoesten in het hout, wordt hij nauwelijks gebruikt voor het rijpen van whisky.

Alvorens de vaten werden gevuld, werd het hout 36 maanden door de lucht gedroogd. Hierna werden de duigen gebrand tot een gemiddeld “char” niveau. Dit zorgt voor een betere interactie tussen de whisky en het hout, waardoor de smaak van de eik goed wordt afgegeven. Dit is een unieke kans om te ontdekken welke invloed de Schotse eik op deze fantastische single malt whisky heeft!
Neus: Boordevol honingraat, vanillestokjes en citrusvruchten, met Butterscotch, sinaasappelschil en witte chocolade.
Smaak: Lagen van heidehoning, gekarameliseerde pijnboompitten, kaneel en toffee, gevolgd door sinaasappelschil, citroenschil, banaan en gember.
Afdronk: Lang met fruit en honing langzaam overgaan in lichte kruidigheid van gember.

UPDATE 14/4/22: De GlenAllachies zijn nu zeer beperkt op voorraad en kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: