Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Mars Tsunuki 2022 Edition

Van Mars kennen we al de Mars Komagatake vintage bottelingen van de Shinshu distilleerderij die sinds 2018 jaarlijks op de markt komen. De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan. De distilleerderij ligt verborgen tussen twee lage bergen: Mount Choya (513 meter hoog) en Kurata (475 meter hoog) en het water voor het verdunnen van de whisky en het distilleren komt rechtsreeks van deze twee bergen. Dit zuidelijke deel van Japan profiteert van hete en zeer vochtige zomers en koude winters.

De faciliteiten welke hier zijn gebouwd, zijn anders ontworpen dan op de Shinshu distilleerderij van Mars. Het belangrijkste verschil zit in het ontwerp van de ketels: de wash still is ui-vormig, terwijl de spirit still recht is. De nek van beide ketels is 10 graden lager dan de ketels op de Shinshu distilleerderij, waardoor single malts van de Tsunuki distilleerderij een zwaardere stijl hebben dan van de Shinshu distilleerderij.

In 2020 kwam de eerste release van de Tsunuki distilleerderij op de markt, de Mars Tsunuki The First, en in 2021 volgde de Tsunuki Peated. Inmiddels lijkt het er op dat Mars met Tsunuki eenzelfde serie jaarlijkse vintage releases wil uitbrengen als met de Shinshu distilleerderij. De Mars Tsunuki 2022 Edition die we in de tweede helft van april verwachten is daarbij de eerste limited release, gebotteld op 50% met een oplage van 35.800 flessen. Heb je interesse in een fles en wil je reserveren?! Mail dan naar info@dramtime.nl. Voor alle bij ons beschikbare Mars bottelingen kijk hier op Dramtime.nl! Hieronder de proefnotities van de 2022 Edition.

Proefnotities:

Neus: De neus begint met een vleugje rokerigheid. Daarna volgen al snel tonen van kruiden en sinaasappel, welke doen denken aan een verse cake welke net uit de oven komt!
Smaak: Fruitig met tonen van appel. Een complexe bitterheid houdt het geheel in balans.
Afdronk: Lang en verwarmend met een olieachtig einde.

UPDATE 16/5/22: er is nog weet wat voorraad beschikbaar gekomen en de Mars Tsunuki 2022 Edition kun je nu hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: