Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: Kilchoman Loch Gorm Release 2022

Alles gaat even langzamer als het gaat om productie, ook in de whisky wereld. Daar waar de jaarlijkse Loch Gorm release van Kilchoman normaal gesproken rond eind maart werd aangekondigd en dan half april verkrijgbaar was is dat ook dit jaar anders. Pas vandaag kwam de aankondiging en vermoedelijk eind mei/begin juni kunnen we de voorraad verwachten.

Enfin, los van alle tekorten aan flessen, labels, verpakkingsmaterialen, etc. is er een nieuwe Loch Gorm release. De Kilchoman Loch Gorm Release 2022 is een vatting van 22 Oloroso sherry butts van Bodega Jose y Miguel Martin die daar tenminste 8 jaar zijn gebruikt. Het zijn 22 fresh Oloroso butts en 2 refill butts. Hiervan 1 uit 2007, 2 uit 2008, 2 uit 2009, 1 uit 2011, 7 uit 2021 en 9 uit 2013. Gemiddeld is deze nieuwste Loch Gorm dus tenminste 8 jaar oud met een duidelijke invloed van de oudere vaten. Zoals altijd bij de Loch Gorm is deze gebotteld op 46% en van deze 2022 release zijn 17.250 flessen beschikbaar. Wil je een fles reserveren? Dat kan al door te mailen naar info@dramtime.nl. En voor alle bij ons beschikbare Kilchoman bottelingen kijk hier op Dramtime.nl.

En dan nu….. de proefnotities:

Nose: Intense sweet pipe smoke, followed by waves of freshly cut strawberries, and candied lemon peel. Lighter notes of Neroli (orange blossoms), soft toffee and cloves

Palate: An initial note of dark chocolate and toasted walnuts, gentle tobacco smokiness, hints of caramel and dates accompanied by subtle warming peat smoke

Finish: Long and evolving with cinnamon and liquorice wood, chocolate bitters and lingering earthy smoke

UPDATE 29/6/22: De Loch Gorm Release 2022 kun je hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: