Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: GlenAllachie The Cuvee Cask Finish

Twee jaar geleden is GlenAllachie begonnen met de Wine Cask Finish serie en na een eerste serie bottelingen was het een tijdje stil maar een nieuwe release staat inmiddels voor de deur, The Cuvee Cask Finish. Als gepassioneerd wijnliefhebber heeft Billy Walker goede relaties met wijnhuizen door heel Europa wat automatisch de deuren opent om van hen vaten af te nemen voor het finishen van de GlenAllachie whisky’s.

Nadat Master Distiller Billy Walker heeft vastgesteld dat de finish periode zijn optimale impact heeft gehad op de whisky worden diverse vaten geblend om de Cuvée Wine Cask Finish te vormen. Van de gebruikte Languedoc-vaten wordt gezegd dat ze tonen van “rood fruit, zoete specerijen en tuinkruiden” geven terwijl de Recioto Della Valpolicella, geproduceerd in Verona, bijdraagt aan “rijpe kersen, kokos, zoethout en frambozencoulis”. Tot slot voegen de Premier Cru Classé vaten “zwarte bes, espresso en wilde truffel” toe.

Deze small batch release is gedistilleerd in 2012 en gebotteld in 2022 op 48%. Die verwachten we in de tweede helft van februari te kunnen leveren. Hieronder alvast de proefnotities! Indien je een fles wilt reserveren kun je mailen naar info@dramtime.nl en hier op Dramtime kun je alle bij ons beschikbare GlenAllachie releases terug vinden!

Neus: Barstend van oranjebloesem, espresso, marasquinkersen en kamperfoelie, met hints van gekonfijte steenvruchten, hazelnoten, lavendel en kaneel.

Smaak: Golven van donkere chocolade, rode bessen en gebrande koffiebonen, gevolgd door gekristalliseerde amandelen, bramen en sinaasappelschil.

Afdronk: Gember en zoethout.

UPDATE 28/2/23: de GlenAllachie The Cuvee Cask Finish is gearriveerd en kun je nu hier bestellen op Dramtime.nl!

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: