Een reactie plaatsen

Binnenkort verwacht: The Epicurean Amarone Cask Finish

Na zes eerdere single cask finish releases (Cote-Rotie, Cognac, Rivesaltes, Ruby port, Tawny port en White Port) verwachten we midden maart een nieuwe versie van The Epicurean in de ‘Wood Series’. De Lowlands blended malt uit de Remarkable Regional Malts serie van Douglas Laing eindigt hier met deze serie single cask bottlingen en deze zevende release is de Amarone Cask Finish.

Na eerst een aantal jaren te hebben gerijpt in traditionele eikenhouten vaten is de whisky gefinisht in een met de hand geselecteerd Amarone rode wijn vat. Het Amarone vat is afkomstig uit de beroemde Italiaanse regio Valpolicella, een hoog aangeschreven gebied in het noordoosten dat over de hele wereld bekend staat om zijn Amarone-wijnproductie. De smaak van de wijn staat voornamelijk bekend om zijn droogheid. Het drogen levert een zeer rijke en geconcentreerde wijn op vol met fruitsmaken. Net als zijn voorgangers is de Amarone Cask Finish Limited Edition gebotteld op 48%, niet bijgekleurd en niet koud gefilterd. Het reserveren van een fles kan uiteraard al door te mailen naar info@dramtime.nl. Voor alle overige bij ons beschikbare The Epicurean releases klik hier!

Neus: sensationeel palet aan specerijen.

Smaak: pure chocolade en rijpe kersen.

Afdronk: elegant en subtiel.

Over Slijterij Frans Muthert

Slijterij, wijnhandel, groothandel, WhiskySlijter en topSlijter. Gevestigd in Musselkanaal sinds 1918.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: